לאחר שהוקם מוזיאון השואה בדובאי הנחשב למוזיאון הראשון והיחיד בעולם הערבי העוסק בנושא החשוב הזה, הודיעה שגרירות איחוד האמירויות הערביות בארה"ב כי לימודי השואה ייכללו בתוכנית הלימודים בבתי-הספר היסודיים והתיכוניים במדינה, אשר תיבנה בעזרת יד ושם. מדובר במהלך היסטורי חשוב שנעשה יותר משנתיים לאחר החתימה על הסכמי אברהם בין מדינת ישראל לאיחוד האמירויות. שר החוץ אלי כהן בירך על ההחלטה ההיסטורית של המדינה הערבית.
ההודעה ההיסטורית חסרת התקדים של איחוד האמירויות היא חשובה ביותר, לנוכח העובדה שברוב המדינות הערביות, כולל הרשות הפלסטינית, מתקיימת תופעה מכוערת של הכחשת השואה. כל העיסוק בנושא השואה של העם היהודי במלחמת העולם השנייה נעדר לחלוטין עד עכשיו מספרי הלימוד המוצאים לאור באיחוד האמירויות. בעקבות ההודעה החשובה הזו, איחוד האמירויות תהיה המדינה הערבית הראשונה שתכניס את לימודי השואה לתוכניות הלימוד של בתי-הספר היסודיים והתיכוניים. בכך היא תהווה דוגמא למדינות נוספות בעולם הערבי.
נשאלת השאלה כיצד איחוד האמירויות תוכל להכניס את הידע המתאים על לימודי השואה לתוכניות הלימוד המקומיות. לשם כך פנה משרד התרבות והנוער של המדינה הערבית אל יד ושם בבקשה שיעזור לו לפתח תוכניות לימודים מיוחדות שיתאימו לאיחוד האמירויות. ביד ושם שמחו מאוד לאור הבקשה הייחודית של המדינה הערבית, ואף הבטיחו לעזור לה בכל דרך אפשרית, כולל שליחת חומרי לימוד שפיתח הארגון בשפה הערבית בנושא השואה.
במשרד החוץ הישראלי קרנו מאושר כאשר שמעו על ההודעה הדרמטית של איחוד האמירויות. שר החוץ אלי כהן בירך את ההחלטה ההיסטורית של המדינה הערבית והדגיש כי שימור זיכרון השואה והלימוד של לקחיה הינם מרכיב מרכזי במאבק נגד האנטישמיות והשנאה. השר הוסיף כי משרד החוץ ימשיך להוביל את המאמצים לשימור זיכרון השואה.
להודעה ההיסטורית החשובה של איחוד האמירויות קדם צעד בעל חשיבות רבה: בערב יום השואה והגבורה של שנת 2021 נפתח בדובאי מוזיאון השואה הראשון והיחיד בעולם הערבי. יום השואה נבחר במיוחד לרגל חתימת הסכמי אברהם. המוזיאון הפך תוך זמן קצר למתחם ביקורים חשוב ומיוחד עבור תלמידים וסטודנטים מאיחוד האמירויות, תיירים ממדינות רבות, ואפילו למקום שבו הקהילה היהודית המקומית נוהגת להתכנס. במוזיאון הייחודי שהוקם בתוך מוזיאון מפגש הציוויליזציות מתקיימים טקסי זיכרון לשואה, והנהלת המקום אף אירחה מספר ניצולי שואה שסיפרו את סיפוריהם בפני המבקרים.
אין ספק כי ההודעה ההיסטורית של איחוד האמירויות הערביות היא חשובה ביותר. הודעה זו מהווה צעד חשוב בהנצחת השואה, במיוחד לנוכח העובדה שרוב מדינות ערב מתכחשות לקיומה ומסרבות שהתלמידים והסטודנטים שלהן ילמדו תוכניות לימוד על השואה. צריך לקוות שבעקבות הצעד האמירתי האמיץ הזה יילכו מנהיגים ערבים נוספים, אפילו ממדינות המפרץ. הרי הדור המבוגר במדינות ערב חי במקומות שבהן דיבור ולימוד על השואה היה ממש בגדר בגידה הן בערבים והן בפלסטינים. איחוד האמירויות הוכיח בהודעה ההיסטורית הזו ובהקמת מוזיאון השואה בשנת 2021 שהוא מקיים נורמליזציה אמיתית עם מדינת ישראל במסגרת הסכמי אברהם. זאת בניגוד להסכמי השלום בין ישראל למצרים ולירדן שנחתמו לפני שנים רבות, ושבהם לא מתקיימת נורמליזציה.