3 מיליון מסכות כירורגיות בתרומת קרן מילנר, אשר נוסדה על ידי אחד ממשקיעי ההייטק המוערכים בעולם ופילנתרופ המדע, יורי מילנר ורעייתו ג'וליה, נחתו הלילה (שישי) בישראל בטיסת מטען מיוחדת של אל-על שיצאה משדה התעופה הבינלאומי בשנגחאי בסין.
המסכות יועברו למד"א אשר יהיה אחראי על חלוקתן לצוותי החירום בארגון, כמו גם לשורה של בתי חולים, משרדי ממשלה ומוסדות לאומיים המספקים שירותים חיוניים לציבור ואשר עובדיהם נדרשים להמשיך בעבודתם במהלך ימים אלה. התרומה נעשתה בתיאום עם הקונסול הכללי של ישראל בסן-פרנסיסקו מר שלומי קופמן, והגעתה לארץ תואמה ע"י נציגויות ישראל בסין ומשרד החוץ.
יורי מילנר הינו ישראלי המתגורר בעמק הסיליקון. בין השנים 2005-2010 אף התגורר בישראל. לדבריו, "אם אנחנו רוצים לשמר את דרך החיים שלנו, אני קורא למנהיגים עסקיים לשקול לאמץ את ההרגל הזה גם אחרי שהמשבר יחלוף, ולספק לעובדיהם מסכות לשימוש יומיומי במשרד". מילנר הוסיף כי, " חבישת מסכה המכסה את הפה והאף צריכה להיות הנורמה החדשה של כולנו כאשר אנחנו מחוץ לבית. בשילוב עם רחיצת ידיים, שמירת מרחק ואמצעי הגנה נוספים – זו תהיה האסטרטגיה שלנו לצליחת המשבר הנוכחי עד שהמדענים ייחלצו לעזרתנו ויפתחו חיסון או טיפול אמינים".
שר החוץ ישראל כ"ץ, הודה למילנר על תרומתו, ציין כי הוא רואה בו "ידיד אמת של ישראל" ואמר כי: "בימים אלה משמש משרד החוץ כגורם מסייע מרכזי בהבאת ציוד הכרחי למאבק בקורונה – בין אם מדובר ברכש של ציוד רפואי, ובין אם מדובר בתרומות שמסייעות לישראל להתמודד עם המשבר".
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "המסכות הן כלי חשוב לשמירה על בטיחות החובשים, הפראמדיקים והרופאים, ולא פחות מכך, לשמירה על המטופלים, הנבדקים והחולים, אשר באים במגע עם הצוותים הרפואיים. אני רוצה להודות ליורי מילנר ורעייתו ג'וליה ולקרן מילנר, על תרומה גדולה ומשמעותית למגן דוד אדום ולאנשי רפואה נוספים במדינת ישראל, תרומה המסייעת למאבק הלאומי בהתפשטות נגיף הקורונה".
בתי החולים שיקבלו את המסכות: ביה"ח שניידר לילדים בפתח תקווה; מעייני הישועה בבני ברק; כרמל בחיפה; הילל יפה בחדרה; העמק בעפולה, וברזילי באשקלון. במתן התרומה הושם דגש על העברת המסיכות לבתי חולים מרוחקים מהמרכז. בחודש שעבר הודיעה קרן הפילנתרופיה של מילנר ורעייתו ג'ולי על תרומה בסך שלושה מיליון דולר לשלושה מוסדות ישראליים, המנהלים בימים אלה 'מירוץ נגד השעון' כנגד התפשטות נגיף הקורונה: מגן דוד אדום שיפעיל פרויקט חדשני לצמצום הגעת אנשים למרפאות; הפקולטות לרפואה ולמדעי החיים באוניברסיטת תל-אביב, שם תתמוך התרומה במאמצי המחקר לפיתוח תרופה לנגיף; והמרכז הרפואי תל-אביב על שם סוראסקי, בו תיועד התרומה ליחידה לטיפול נמרץ המטפלת בימים אלה בחולי קורונה.