בשל המצב הביטחוני, נדרש לנהוג באחריות בימים אלו ולדעת כיצד לפעול כדי להגן על חיינו. בעת קבלת התרעה, יש להיכנס למרחב המוגן ולשהות בו 10 דקות! זכרו! מטח רקטות עלול להימשך זמן מה, ולכלול מספר רב של רקטות המשוגרות בהדרגה, כמו"כ, הזמן שלוקח לשברי היירוט ליפול על הקרקע עלול להימשך דקות ארוכות ועל כן יש להמתין 10 דקות, לא פחות!
יש להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות שמפרסם פיקוד העורף. להנחות וללמד את בני הבית כיצד לפעול בעת קבלת התראה. חשוב שכולם יכירו את המרחב המוגן אליו ניתן להגיע בזמן – את כל המידע ניתן לקבל בקוו הייעודי של פיקוד העורף לציבור החרדי 104 שלוחה 6.
יש לוודא כי בני המשפחה יודעים מה עליהם לעשות בעת קבלת התרעה מחוץ לבית, במרחב הפתוח, בעת נסיעה ברכב, בבתי הכנסת ובישיבות ובכל מקום בו הם נמצאים – תרגלו ושננו זאת עם ילדכם, זה חשוב וזה מציל חיים.
בהוראת מרנן ורבנן האדמו"רים וראשי הישיבות, חל חיוב מוחלט להישמע להוראות פיקוד העורף, להרבות בתורה ולהתפלל לשלום אחינו בית ישראל די בכל אתר ואתר.
- התרעות פיקוד העורף ניתנות באופן מאוד ממוקד במטרה לצמצם את כמות ההתרעות הלא רלוונטיות ולאפשר שגרת חיים גם במצב חירום. בישראל קיימים כיום כ – 1,700 אזורי התרעה לכל יישוב או שכונה בערים הגדולות יש אזור התרעה מוגדר וספציפי מאוד ומחייבת את התושבים להתייחס ברצינות להתרעה המתקבלת באזור ולא להיכנס לשאננות שמדובר בהתרעה כללית ולהבין שמדובר בהתרעה מדויקת מאוד.-
לאור התפתחות הלחימה בגזרות השונות, עליכם להכין ציוד שיאפשר לכם ולמשפחתכם לשהות במרחב המוגן עד 72 שעות:
◾ מלאי מים של 3 ליטרים לאדם ליום, למשך 72 שעות
◾ מלאי מזון יבש ומשומר
◾ אמצעי תאורה או פנס המופעלים על סוללות
◾ אמצעים לקבלת התרעות ועדכונים – רדיו הפועל על סוללות וסוללות ניידות לטלפונים ניידים
◾ תרופות
◾ ערכת עזרה ראשונה
◾ מסמכים אישיים, תעודות וכסף מזומן
◾ ציוד לתינוקות
להלן הנחיות פיקוד העורף נכון להיום ועד יום שלישי כ"ה תשרי 10 באוקטובר 2023 בשעה 18:00
פעילות מצומצמת (מדרג כתום) – עוטף עזה, מערב הנגב ואשקלון
פעילויות חינוכיות- אין לקיים פעילויות חינוכיות. ניתן להפעיל מעונות יום לילדי עובדים חיוניים בתוך מרחב מוגן תקני בלבד.
התקהלויות ושירותים – בעוטף עזה ובאשקלון – יש להישאר במרחב מוגן עד להודעה חדשה. במערב הנגב – ניתן לקיים בהגבלה של עד 10 אנשים בשטח פתוח ועד 50 אנשים במבנה. ניתן לקיים הלוויות בהגבלת התקהלות של עד 15 אנשים.
מקומות עבודה- ניתן לקיים פעילות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.
שימו לב: באזורים הללו, פיקוד העורף מנחה על פתיחת מקלטים ברשויות המקומיות.
פעילות מצומצמת (מדרג כתום) – מרכז הנגב, מערב לכיש, לכיש, שפלת יהודה, השפלה, ירקון, דן, שרון, יהודה, שומרון בני ברק וירושלים
פעילויות חינוכיות – אין לקיים פעילויות חינוכיות. ניתן להפעיל מעונות יום לילדי עובדים חיוניים בתוך מרחב מוגן תקני בלבד.
התקהלויות ושירותים – ביישובים שדרות ונתיבות – יש להישאר במרחב המוגן עד להודעה חדשה. בשאר האזורים – ניתן לקיים בהגבלה של עד 10 אנשים בשטח פתוח ועד 50 אנשים במבנה. ניתן לקיים הלוויות בהגבלת התקהלות של עד 50 אנשים.
מקומות עבודה – ניתן לקיים פעילות במקום שאפשר להגיע ממנו למרחב מוגן תקני בזמן ההתגוננות.
שימו לב: באזורים הללו, פיקוד העורף מנחה על פתיחת מקלטים ברשויות המקומיות.
פעילות חלקית (מדרג צהוב) – קו העימות וגולן צפון
פעילויות חינוכיות – אין לקיים פעילויות חינוכיות.
התקהלויות ושירותים – ניתן לקיים בהגבלה של עד 30 אנשים בשטח פתוח ועד 300 אנשים במבנה.
מקומות עבודה – ניתן לפעול במבנה או במקום שאפשר להגיע ממנו בזמן ההתגוננות.
פעילות מלאה (מדרג ירוק) – שאר הארץ
פעילויות חינוכיות – אין לקיים פעילויות חינוכיות.
התקהלויות ושירותים – ניתן לקיים התקהלויות עד 1,000 אנשים.
מקומות עבודה – פועלים ללא הגבלות.
איך בחורים את המקום הכי מוגן?
הנחיות פיקוד העורף מאפשרות לכל אחד לבחור מרחב מוגן על פי העיקרון של 'הכי מוגן שיש', תוך התחשבות במיגון הקיים, להלן סדר העדיפות לבחירת המרחב המוגן.
- ממ"ד: (מרחב מוגן דירתי) או ממ"ק (מרחב מוגן קומתי) – הם הבחירה המועדפת.
- מקלט: מקלט בבניין משותף – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו.
- מקלט ציבורי – בתנאי שניתן להגיע אליו בזמן ההתגוננות העומד לרשותנו.
- חדר מדרגות פנימי – ללא קירות חיצוניים, חלונות ופתחים – יש לעדיף לשהות בגרם המדרגות של הקומה האמצעית.
- חדר פנימי מוגן – אם אין ממ"ד, ממ"ק, מקלט או חדר מדרגות פנימי, יש לבחור כמרחב מוגן בחדר פנימי מוגן עם כמה שפחות קירות חיצוניים, חלונות ופתחים. יש לשבת צמוד לקיר פנימי, מתחת לקו חלונות ולא מול הדלת.
כדאי לתכנן מראש את דרכי ההגעה למרחב המוגן ולפנות מכשולים וחפצים שעלולים להפריע ולגרום לנפילות ופציעות. בחרו ותכננו מבעוד מועד את המרחב המוגן הקרוב אליכם.
חשוב לדעת כי יש מקומות שאינם יכולים לשמש כמרחב מוגן – אין לבחור מקלחת או שירותים ויש להתרחק מקרמיקה, חרסינות וזכוכיות שיכולות להתנפץ.
במקרה שאנו נמצאים ברחוב, יש לשכב על הקרקע ולהגן באמצעות הידיים על הראש. זה מקטין את הסיכוי לפגיעה מרסיסים והמציאות הוכיחה שזה מציל חיים, פשוטו כמשמעו!
בפיקוד העורף מדגישים, גם כשאנו נמצאים בבית הכנסת ובאמצע תפילה או לימוד, יש להיות ערניים ומוכנים ולהגיב בזמן בעת קבלת התרעה. פיקוח נפש. עם שמיעת אזעקה יש לפעול ולהתגונן גם אם נמצאים באמצע תפילת שמונה עשרה, בפיקוד העורף מבקשים לחדד גם כי, בכל התקהלות בבית הכנסת ובבתי המדרש (הנעשים בהתאם להנחיות), אסור לדחוף ולהיכנס לבהלה, הדבר עלול לגרום ללחץ רב ולדוחק מסכן חיים. חשוב להימנע מריצה בדרך למרחב המוגן, הדבר עלול לסכן אותנו בנפילות ובחבלות. אם כולם ינסו להגיע בבת אחת למרחב המוגן, עלול להיווצר דוחק ועומס על דרכי היציאה שעלול להוביל לרמיסה ולפציעות חלילה. לכן אם לא ניתן לצאת למרחב מוגן בבטחה, יש להעדיף הישארות במקום, לשכב על הקרקע ולהגן על הראש באמצעות הידיים, אם אין אפשרות לשכב על הקרקע יש להתכופף עד כמה שניתן ולהגן על הראש באמצעות הידיים.
בתגובה לבהלה שנוצרה בדובר צה"ל מדגישים: בהמשך להודעה שיצאה מטעם מערך ההסברה של פיקוד העורף, דובר צה"ל מבהיר כי אין שינוי בהנחיות לעורף. מדובר בהמלצות כלליות וחידוד מודעות לציבור באשר לשהייה וההצטיידות במרחב המוגן.
נא להישמע לפיקוד העורף ולא להיות "חכמים"
כמו כןצלהרבות בתפילה ובתחנונים.