היום (ג'), התכנסה ועדת הכלכלה בראשות ח"כ דוד ביטן לדון בסיוע לחקלאים לאור השלכות המלחמה על החקלאות, בהשתתפות משרד החקלאות, משרד האוצר, נציגי ארגוני מגדלים ועוד. מטעם המשרד נכחו מנכ"ל משרד החקלאות, אורן לביא, סמנכ"ל בכיר להשקעות ומימון, צביקה כהן, וסמנכ"ל גורמי ייצור, ד"ר אסף לוי. בין היתר נידונו הפיצויים לחקלאים והצבת מיגוניות בשטחים חקלאיים.
באשר לפיצויים, החליט יו"ר הוועדה כי מסלול הפיצוי האדום יחול על יישובים עד 40 ק"מ מהגבול הדרומי, ועד 9 ק"מ מהגבול הצפוני. בהמשך, דנה הוועדה במנגנון הפיצויים לחקלאים בשאר הארץ. משרד האוצר סבר כי יש לפצות את החקלאים בהתאם למתווה הרגיל לעסקים, בעד ל-22% מהתשומות הקודמות, בהתאם לירידת המחזורים של העסק בין תקופת המלחמה לתקופה הזהה בשנה הקודמת. נציגי משרד החקלאות סברו שיש לבנות מתווה שונה לחקלאות, מאחר שמדובר בענף שמבוסס על עונתיות ופריסת ההוצאות השוטפות לאורך השנה שונה משל עסקים אחרים.
לדברי צביקה כהן, סמנכ"ל בכיר להשקעות ומימון במשרד החקלאות: "החקלאי, שלא קוטף הדרים לדוגמה, כבר השקיע את רוב הכסף שנדרש בדשן, מים, עובדים וכיוצא בזאת (…) בכל סבב קודם הבינו שהחקלאות לא מתנהלת כמו עסקים אחרים ויש ליצור מתווה מיוחד לחקלאים".
לבסוף החליט יו"ר הוועדה לקבל את המלצת משרד החקלאות, כך שהפיצוי לחקלאות בשאר הארץ יהיה 47% מההוצאות השוטפות. החלטה זו צריכה לעבור את אישור ועדת הכספים.
באשר למיגון השטחים החקלאיים, ציין מנכ"ל המשרד, אורן לביא, כי מיגון השטחים החקלאיים נמצא באחריות פיקוד העורף, בדומה למיגון שאר חלקי הארץ. אולם, לטובת תגבור המיגון בשטחים החקלאיים ושמירה על רציפות תפקודית וביטחון המזון, המשרד החליט להסיט תקציבים מסוימים לייצור מיגוניות וכעת עובד עם ארבעה ספקים לייצור מיגוניות.
בתוך כך, המשרד מציב מידי יום בין 8 ל-10 מיגוניות בהתאם לקריטריונים שנקבעו. בהערכת המצב הבוקר נודע כי פיקוד העורף ומשרד הביטחון הסירו מעליהם את האחריות למיגון השטחים החקלאיים בעקבות פעילות המשרד. בשל כך, עניין זה עבר לבירור רשות החירום הלאומית (רח"ל). יו"ר ועדת הכלכלה, חה"כ דוד ביטן, החליט כי בנוסף לפעילות המיגון השוטפת, שצריכה להתנהל בפיקוד העורף, משרד האוצר צריך להקצות את אותו סכום שהשקיע משרד החקלאות לטובת מיגון החקלאים, ובכך להכפיל את פרויקט המיגון של המשרד, אותו הגדיר כ-"פעילות מבורכת"