הממשלה מקבלת החלטות – אבל כושלת שוב ושוב ביישומן: כך התריע ביום רביעי מבקר המדינה ונציב תלונות הציבור, מתניהו אנגלמן, בוועידת ישראל לאקלים של "הארץ".
"יש חשיבות קריטית להסתכל בעיניים פקוחות על סיכונים עתידיים, לדון בחלופות, ולכבד גיוון של דעות ומנגנוני בקרה – בין אם מדובר בסיכונים ביטחוניים ובין אם מדובר בסיכונים סביבתיים כמו רעידות אדמה", הדגיש המבקר. "גם כשמקבלים החלטות – צריך לבקר ולוודא שהן מיושמות. היעדר בקרה על קבלת ההחלטות והיעדר היערכות למצבי סיכון התפוצצו לנו בפנים ב-7.10".
המבקר אנגלמן הוסיף כי "המשותף להתמודדות עם משבר האקלים, לאסון מירון ול-7.10 הוא היעדר יישום ובקרה על ידי גורמי ממשלה. יש אינספור החלטות ממשלה שהתקבלו אבל רמת הביצוע היא נמוכה. אין גורם ממשלתי מתכלל עם יכולת וסמכויות להקצות משאבים ולערוך בקרה על יישום החלטות הממשלה. המצב הזה לא מאפשר להתמודד עם סיכונים כדי להיערך אליהם בראייה צופה פני עתיד".
המבקר אנגלמן הציג את הממצאים העיקריים מדוח ביקורת המעקב שפרסם בשבוע שעבר על היערכות הממשלה למשבר האקלים – ושבו הדגיש כי הממשלה סובלת מ"דשדוש תפקודי" בנושא. המבקר גילה כי משרדו נמצא כעת בסיומה של ביקורת על מוגנות מתקני ההתפלה, "גם מפני טילים וגם מפני השפעות האקלים – כמו התחממות מי הים – על המתקנים הללו". במסגרת הביקורת, ייבדק גם הפיקוח הממשלתי על חברות פרטיות שמעורבות בהפעלת מתקני התפלה.
במאי הקרוב ייכנס המבקר אנגלמן לתפקיד נשיא EUROSAI, ארגון מוסדות הביקורת העליונים של אירופה: "אני הולך להוביל ביקורות בתחומי קיימות ואקלים בקרב כלל מבקרי המדינה באירופה. מעורבות בינלאומית שלנו והובלה בתחומים כמו אקלים והגנת הסביבה, יאפשרו לנו גם לקבל תמיכה בינלאומית שכל כך חשובה עכשיו כדי להחזיר חטופות וחטופים הביתה"