0%
"יורים על ילדים"

הסתה וחינוך לשנאה נחשפו בבית ספר ממלכתי במזרח ירושלים

בית הספר מעביר תכנים הסותרים את ערכי המדינה ומעודדים שנאה. בספרי הלימוד מוצגת "פלסטין" כמולדת והדגל הפלסטיני כדגל הלאומי. התלמידים מקבלים מסרים מעוותים על המציאות, כולל הוראות לשרוף את דגל ישראל ונרטיב שגוי לפיו "היהודים יורים על ילדים בעזה".

דודי סגל
4 תגובות
הסתה וחינוך לשנאה נחשפו בבית ספר ממלכתי במזרח ירושלים
Palestinian workers cross to Israel through a hole in the security fence near the West Bank city of Hebron, July 25, 2021. Photo by Wisam Hashlamoun/Flash90 *** Local Caption *** חברון מעבר גבול חוצים ישראל פלסטינאי פלסטינאים עובדים בניין שב''חים חור גדר

תחקיר שנחשף הערב (שני) ב"מהדורה המרכזית" של חדשות 12 חושף מקרים חמורים של הסתה, אלימות ותכנים אנטי-ישראליים בבית ספר ממלכתי במזרח ירושלים, המתוקצב במלואו על ידי המדינה. החשיפה התבססה על עדויות הוריו של אחמד (שם בדוי), שנחשף לאלימות פיזית ואינדוקטרינציה אנטי-יהודית מצד צוות ההוראה.

על פי עדות האב, בנו סבל מאלימות פיזית שיטתית מצד המורה, שכללה סטירות, דחיפות והענשה משפילה כמו עמידה על רגל אחת במשך שיעור שלם. האלימות אומתה על ידי הורי תלמיד אחר בקבוצת ההורים של הכיתה.

מעבר לאלימות הפיזית, נחשף כי בית הספר מעביר תכנים הסותרים את ערכי המדינה ומעודדים שנאה. בספרי הלימוד מוצגת "פלסטין" כמולדת והדגל הפלסטיני כדגל הלאומי. התלמידים מקבלים מסרים מעוותים על המציאות, כולל הוראות לשרוף את דגל ישראל ונרטיב שגוי לפיו "היהודים יורים על ילדים בעזה". האב תיאר בכאב כיצד בנו החל לחזור הביתה עם תפיסות עולם הזרות לחלוטין לערכים שקיבל בבית.

הכתבה עניינה אותך?

88%
12%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.