0%
"הסכם זמני"

אנשי צד"ל מבקרים את הפסקת האש עם חיזבאללה

בן למשפחת צד"ל שהגיעה לישראל במסגרת נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000, אמר כי "מדובר בהסכם זמני שהם יכולים להפר כל דקה. זה לא הסכם שלום, זה החלום"

דודי סגל
אין תגובות
אנשי צד"ל מבקרים את הפסקת האש עם חיזבאללה
חרבות ברזל - חיצי הצפון - צק''ח הקומנדו בפעילות בלבנון. צילום - דו''צ (6)

אנשי צבא דרום לבנון (צד"ל) המתגוררים בישראל הביעו התנגדות נחרצת להפסקת האש שנכנסה אתמול לתוקף בין ישראל לחיזבאללה. ג'ונתן אל-חורי, בן למשפחת צד"ל שהגיעה לישראל במסגרת נסיגת צה"ל מלבנון בשנת 2000, אמר כי "מדובר בהסכם זמני שהם יכולים להפר כל דקה. זה לא הסכם שלום, זה החלום".

הביקורת מגיעה על רקע אבדה כואבת בקהילת אנשי צד"ל: שמעון נג'ם (54), לוחם צד"ל לשעבר, נהרג בתחילת החודש יחד עם זיו בלפר (52) בפגיעה ישירה של מטח רקטות מלבנון בנגרייה בנהריה. השניים היו בעלי בית הקפה הפופולרי "טוק טוקי".

חנא נורא, גיסו של נג'ם, מתח ביקורת על עיתוי הפסקת האש: "כרגע יש שקט יחסי, אבל ישראל לא הייתה צריכה לסיים את המלחמה בזמן הזה. היא הייתה צריכה לגמור על חיזבאללה". הוא הוסיף כי למרות אובדן בן משפחתו, "היה חשוב רק למוטט את ארגון הטרור שנלחמנו בו עוד שהיינו בלבנון".

אל-חורי הביע חשש ממלחמת אזרחים בלבנון בשל השסעים הפוליטיים והדתיים. לדבריו, "אין ספק שחיזבאללה קיבל מכה חזקה מאוד עם חיסול הדרג הבכיר שלו, אבל מדובר באידאולוגיה – חיזבאללה לא יכול לחלוף מלבנון, ועל המעמד שלו הוא ילחם על אף המחלוקות והפגיעה בבכירים שלו".

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture