מחדר הבקרה של איגוד ערים כינרת נמסר כי הבוקר מנשבות רוחות מזרחיות ערות בכינרת, עם משבים של 30 קמ"ש שצפויות להתחזק למשבים בעוצמה של עד 40 קמ"ש בשעות הצוהריים.
בשעה 8:30 בבוקר המצילים של חוף כורסי וחוף חלוקים, רמי חטיב ואחמד עומאר, יצאו עם שני אופנועי ים לחילוץ שני צעירים בני 18 שנסחפו על גבי מזרון ים למרחק של מעל 300 מטר מהחוף. המצילים הוכוונו למקום באמצעות מצלמות החוף ונשמר עמם קשר עין לאורך כל האירוע. הנערים קיבלו טיפול רפואי בחוף על ידי מד"א ומצבם טוב. במקביל בוצעו שלושה חילוצים נוספים באזור על ידי נופש שהיה בחוף עם סירת גומי.
דווח על וידאו זה
סביב השעה 9:30 בבוקר, בחוף כינר נסחף ילד על מזרן ים בשעה שישב בין הסלעים והשתכשך במים, כאשר התחילה לנשב רוח מזרחית חזקה והוא נסחף כ-400 מטר לעומק הכינרת. מציל חוף כינר יצא לכיוונו עם חסקה ובמקביל הוזעק אופנוע ים עם מציל חוף דוגית שחבר אליהם ובכוח משותף חילצו את הילד שמצבו טוב. הילד ואביו הודו למצילי החוף שהצילו את חייו.
באיגוד ערים כינרת מפצירים בגולשים והשייטים ללבוש חליפות הצלה, להצטייד בטלפון נייד במידת האפשר, ולדווח בחוף על הכניסה למים לאדם נוסף שיישאר עמם בקשר עין. עוד מציינים באיגוד כי אין לעבור את המצוף הצהוב בקו ה-300 מ' מהחוף, למען בטיחותם.
בשעות האחרונות איגוד ערים כינרת מעדכנת, כי הרוחות בחופי הכינרת נרגעו, וחניון חוף סוסיתא נפתח, לאחר שנסגר מטעמי בטיחות עקב הרוחות.