למרות שזכה בניצחון סוחף בבחירות בינואר האחרון ושב לתפקידו בבית הלבן בתנופה, נראה כי הנשיא דונלד טראמפ מתקשה לשמר את אהדת הציבור. הדבר בא לידי ביטוי בסקרי דעת קהל עדכניים המורים על מגמה ברורה של ירידה בתמיכה בו בקרב האזרחים האמריקנים. הנתונים שפרסם הניו יורק טיימס, המבוססים על ממוצע סקרים ברחבי המדינה, חושפים תמונה מדאיגה עבור הממשל: 44% בלבד מהאמריקנים מביעים תמיכה בנשיא, בעוד ש-52% מצביעים על חוסר שביעות רצון מתפקודו. זאת לעומת המצב ששרר בתחילת כהונתו השנייה, כאשר טראמפ נהנה מרמת אהדה גבוהה במיוחד.
בשבוע שלאחר חזרתו לבית הלבן, רשם טראמפ את שיא הפופולריות שלו עם 52% תמיכה, לעומת 43% שהסתייגו מדרכו. אולם מאז, הנתונים מראים על מגמה עקבית של ירידה. נקודת מפנה משמעותית התרחשה ב-10 במרץ, כאשר התמיכה בנשיא הגיעה לאיזון – 48% מהציבור הביעו תמיכה ושיעור זהה התנגד למדיניותו.
המגמה השלילית נמשכה ואף התעצמה בחודש וחצי האחרונים, כאשר לאחרונה נרשם שפל חדש בפופולריות הנשיא, המהווה את הנקודה הנמוכה ביותר בכהונתו השנייה עד כה. ניתוח הנתונים מצביע על קשר בין הירידה בפופולריות לבין המדיניות הכלכלית שמוביל טראמפ. ההחלטות בתחום הסחר הבינלאומי נמצאות במרכז הביקורת הציבורית, במיוחד המהלכים שנקט הנשיא בנוגע למכסי יבוא.
בחודשים האחרונים יישם הנשיא משטר מכסים חדש ומקיף, חסר תקדים בהיקפו, שהשפיע על עשרות מדינות. אולם לאחר מכן, בצעד שעורר תהיות, שינה טראמפ כיוון והשהה את המכסים ב-90 יום. חוסר העקביות במדיניות זו הוביל לביקורת מכיוונים שונים בזירה הפוליטית והכלכלית.
במקביל, המאבק המסחרי עם סין, שטראמפ הצית בתחילת כהונתו, ממשיך להעיב על היחסים בין שתי המעצמות הכלכליות. עם זאת, בשבועות האחרונים ניכרים מאמצים מצד הממשל האמריקני לקדם פתרון למחלוקות וליישב את הסכסוך המתמשך.
המומחים חלוקים בדעתם לגבי ההשלכות ארוכות הטווח של מדיניות הנשיא, אך הסקרים מבהירים כי בטווח הקצר, לפחות, היא אינה זוכה לאהדה רבה בקרב הציבור האמריקני. נותר לראות האם טראמפ יצליח לשנות את המגמה ולהחזיר לעצמו את התמיכה הציבורית שבה החל את כהונתו השנייה.
למה לצטט עיתון פרוגרסיבי כמו הניו יורק טיימס? זה כמו להסתמך על הסקרים בעיתון הארץ…