יושב-ראש הכנסת, אמיר אוחנה, מציג היום (ראשון) "הצעה מעשית, ריאלית, שפויה והגיונית" לסיום מה שהוא מכנה "הטרללת המלווה את חיינו, בדמות 'תיקי נתניהו'".
דבריו מגיעים על רקע הדיון החשאי שהתקיים היום בבית המשפט המחוזי בירושלים, בו הציג ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לשופטים את הסיבות בגינן יש לדחות את עדותו בשבועיים הקרובים.
לדברי אוחנה, השופטים "יראו את הצדדים בעוד דיון במסגרתו יצטרך לנמק ראש הממשלה מה הם הנושאים הגורליים שעל הפרק ומדוע דרושה מעורבותו ההדוקה כל העת, באופן שלא יאפשר התייצבות בבית המשפט במשך ימים ושעות כדי להשיב על שאלות".
אוחנה הדגיש כי השופטים "אמורים באירוע הזה להיות 'המבוגר האחראי', ולשקול שיקולים שאינם משפטיים גרידא". הוא הבהיר כי "המשפט בא לעולם כדי לשרת תכליות ציבוריות כלליות ('האינטרס הציבורי'), הוא איננו ערך כשלעצמו. המשפט הוא האמצעי – לא המטרה".
לטענתו, "הכי קל ופשוט לתת דחיה של שבועיים כמבוקש, נוכח האירועים הגורליים שעל הפרק, אותם ודאי ישטח רה"מ בפניהם".
אולם, אוחנה רואה באירוע זה הזדמנות היסטורית: "יש לשופטים הזדמנות לנצל את השבועיים הללו באופן היצירתי הבא, לו כך יבחרו: לאור כל הערותינו מהעבר, אופן התנהלות ההליכים וההקשר הרחב של המתרחש במדינה ובזירה הבין-לאומית, כולל הדברים שפורטו בפנינו בהרחבה במסגרת הדיון היום בדלתיים סגורות, ביהמ"ש ייעתר לבקשה וייתן דחיה לשבועיים כמבוקש. ביהמ"ש מורה כי במסגרתם יקרה אחד משני הדברים הבאים: א. או שהצדדים יבואו ביניהם בדברים ויגיעו להסכמה המסיימת את המשפט הזה, ויפסיקו את הנזק העצום שמדינת ישראל ניזוקה בעטיו. ב. או שביהמ"ש הנכבד יקבל החלטה בבקשה המונחת לפניו להגנה מן הצדק ולמחיקת כתב האישום בשל הפגמים היורדים לשורשו של ההליך".
לסיום, הביע יו"ר הכנסת תקווה: "נקרתה בפני השופטים הזדמנות אמיתית לקחת חלק בהיסטוריה, ולגאול את עם ישראל. אני מקווה כי לא יחמיצו אותה".
השופטים הרשעים האלה , לא יבואו לקראת בכי הוא זה,
מטרת חייהם זה להציק לביבי
אוחנא אתה חולם בהקיץ .
שנאת ישראל שיש להם לא נעלמת ביום אחד .
צריך חינוך לאהבת ישראל .
וזה בא רק מקשר לתורת ישראל .
ולצערי הם ניתקו קשר עם התורה .
כמו חלק מהרפורמים בארה"ב שאינם בוחרים טראמפ כי הוא עוזר לישראל .
חובה להקיא ולהוקיע. התנהגות זאת
מה יקרה אם המשפט ידחה לעוד 500 שעות ?