מועצת הצמחים קוראת לצרכנים להימנע מקניית קיווי ישראלי מזן "היווארד" עד לתחילת חודש אוקטובר, לאחר שזיהתה הגעת פרי בוסר לשווקים. האזהרה מגיעה בתקופת המעבר בין סיום עונת הקיווי הישנה לתחילת העונה החדשה.
על פי שי גולני, יו"ר שולחן הקיווי במועצת הצמחים, מספר מגדלים מקומיים מיהרו לשווק בימים אלה פרי מוקדם שלא יבשיל. "הקיווי בארץ נקטף ומשווק רק החל מחודש אוקטובר, אחרי שעבר את כל הבדיקות המחייבות שמצאו אותו ראוי לקטיף ולמאכל", הסביר גולני. "לצערי, ישנם בימים אלה כמה מגדלים מקומיים שמיהרו לשווק לצרכנים פרי מוקדם (בוסר) מסוג 'היווארד'".
גולני הזהיר כי קניית הפרי כעת תסתיים במפח נפש, שכן "הפרי לא יבשיל, יישאר בלתי אכיל, וקנייתו תסתיים במפח נפש". הוא הוסיף וקרא לאותם חקלאים "לחדול מהמעשה באופן מיידי", והדגיש כי פעולה זו פוגעת הן בצרכנים והן במוניטין של המגדלים ההגונים.