ראש ממשלת קטר, השייח' מוחמד בן עבד א-רחמן אאל תאני, התראיין הערב (רביעי) לרשת CNN והתייחס לראשונה לתקיפה הישראלית בדוחה שאירעה אתמול. בריאיון, הביע ראש הממשלה הקטרי תקווה ל"תגובה קולקטיבית" לתקיפה והבטיח כי היא תגיע מהאזור. "תהיה תגובה והיא תקרה ממדינות האזור. מתקיימות התייעצויות ודיונים עם שותפות באזור לגבי פרטיה", אמר.
אאל תאני מתח ביקורת חריפה על ראש הממשלה בנימין נתניהו, אותו האשים באחריות למצב. "נתניהו חייב לעמוד לדין", תקף. "הוא זה שמבוקש על ידי בית הדין הבין-לאומי. הוא מנסה להטיף על חוקי מלחמה בזמן שהוא מפר כל חוק בין-לאומי". לדבריו, "נתניהו מוביל את המזרח התיכון לכאוס, ועתיד המפרץ כולו בסכנה. הוא גם חיסל כל תקווה עבור החטופים".
בריאיון נחשפה תמיכה של ערב הסעודית בתגובה הקטרית. יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, אמר היום כי ארצו מוכנה להשתמש "בכל משאביה כדי לתמוך בתגובה הקטרית לישראל". נכון לעכשיו, קטר אינה מחזיקה בטילים בליסטיים, מה שעשוי להעיד על כך שפעולה צבאית אפשרית מצידה תסתמך על שימוש במטוסי קרב, שיצטרכו לעבור במרחב האווירי של סעודיה וירדן.
אף על פי שהתקיפה הישראלית כוונה נגד ראשי חמאס חו"ל, אאל תאני סירב לחשוף את תוצאותיה וציין כי "עד כה אין הצהרה רשמית". הוא כן אישר כי קצינים קטריים נפצעו בתקיפה ומצבם קריטי.
בנוגע לתפקידה של קטר כמתווכת במשא ומתן בין ישראל לחמאס, אמר אאל תאני כי ראש הממשלה נתניהו "בזבז את הזמן של קטר בהתנהלות במשא ומתן", וכי האמירות בוחנת מחדש את "כל הנוגע לתפקידה וכמתווכת ולעתיד חמאס בקטר".
החוצפה הקטארית שממימנה את רצחנות החמס, והחוצפה וכפיןת הטובה הסעודית שבכלל הנתה מפעולות ישראל באיראן " ויותר ישראל לבדו" כי נשגב שמו לבדו
בנגוריון היה ראש ממשלה ראשון
נתניהו רוצה להיות ראש ממשלה אחרון
חח ודאי.. הבעיה זה אנו.המחבלים ןארגוני הטרור זה פשוט ןמוכרח.מסכניפ חסר להם מקום מסביב פה.ימח שימם מהרה בסד
דווקא מאוד מוצלח שידעו שאף אחד לא מוגן גפרור אחד על שדות הנפט של קטאר ונגמר הסיפור של קטאר כל הסיבה שלא מתקיפים שדות נפט כמו בתימן היא לשמור על מחירי הנפט הכל פוליטיקה ואינטרסים תמיד צריך רחמי שמים צריך לזכור אין לסמוך על אף אחד רק על אבינו שבשמים ובמיוחד לא על הגויים כי חסד לאומים חטאת וזה מדובר על ארצות הברית שבסוף מענין אותה האינטרסים של עצמה שלא לדבר על הארופאים האנטישמים ועל הערבים הסונים והשיעים הרדיקלים שבאמונתם היהודים אמורים להיעלם מהעולם עשיו שונא ליעקב זה גם ארה"ב ראה ערך ביידן.
סעודיה וקאטר מעולם היו שונאים זה את זה ומיראתן של ישראל עשו שלום ביניהם