אחרי ההשתלטות על משט יום כיפור: הבוקר (יום רביעי) השתלטו לוחמי חיל הים ושייטת 13 על משט ימי נוסף, קטן יותר, שזכה לכינוי "קואליציית החירות". המשט כלל תשעה כלי שיט, ועליהם כ-150 משתתפים – כולם תומכי טרור שצפויים לגירוש מיידי מישראל.
המשט, שכלל שמונה יאכטות וכלי שיט אחד גדול באורך 68 מטר, ניסה לפרוץ את המצור הימי ולהגיע לרצועת עזה. חיל הים כרז לספינות להתרחק, אך משאלו סירבו – הורה צה"ל על השתלטות.
הלוחמים פעלו במבצע בזק ותוך 40 דקות הושלמה ההשתלטות על כל תשעת הכלים. לוחמי שייטת 13 ביצעו גלישה מהירה באמצעות חבלים ממסוקי "בלאק הוק" אל תוך הספינה הגדולה, והשתלטו על המשט כולו ללא התנגדות. כל המשתתפים, כ-150 במספר, נעצרו והועברו לנמל אשדוד, שאליו הם צפויים להגיע בשעות הצהריים.
ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "ניסיון נוסף וחסר תועלת לפרוץ את המצור הימי ולהיכנס לאזור לחימה הסתיים בלא כלום. כלי השיט והנוסעים הועברו לנמל ישראלי. כל הנוסעים בריאים ושלמים. הנוסעים צפויים להיות מגורשים באופן מיידי".
למה הם לא משלמים קנס??
למה אנחנו משלם המיסים צריך לממן את ההשתלטות על הספינות????
עם ישראל חי ביחד ננצח🔥