במסגרת נסיעות המבחן שלנו, הפעם הגענו לאולם התצוגה והמכירות של לקסוס בפתח תקווה, לאחר שבחנו את הדור החמישי של ה-RX, ה-RX 450h+ ברמת הגימור הגבוהה ביותר – "תקומי".
הרכב, שמהווה את גרסת הפלאג-אין הייבריד (PHEV) בסדרה, עבר מבחן דרך מלא שכלל נסיעה בכבישים עירוניים ובין-עירוניים, בעליות ובירידות. כבר מהרגעים הראשונים על הכביש, הרכב הפגין יכולות נהיגה יוצאות דופן ואפילו שהוא לא מוגדר כרכב שטח באופן הפשוט של המילה, הופתעתי לגלות שהוא מגהץ את השטח בצורה יוצאת מן הכלל.
לצפייה ישירה באמצעות האתר – לחצו כאן
אחרי שסיימנו את הבדיקה ולמידת הרכב, כדי שנוכל לשקף לכם מה הוא מציע, הגענו לרחוב שמשון 9 בפתח תקווה, כדי לצרף לנסיעה את דותן, מנהל האולם. המטרה: לשתף אותו בחוויות ולשמוע ממנו תשובות לשאלות שעלו.
דותן הציג את הרכב, הכולל גם את גרסת RX 350 ההיברידית וגרסת הקצה, RX 500, המגיעה עם מנוע 2.4 ליטר טורבו ורמת גימור קצה כספורט. הרכב מתהדר בשפת העיצוב החדשה של לקסוס, הכוללת פנסי לד קדמיים בצורת L וחישוקי 21 אינץ' מרשימים. החידוש הבולט הוא שינוי סמל ה-L האחורי לכיתוב LEXUS באותיות, מגמה שהחלה במותג משנת 2022 והושקה בדגם זה בישראל בינואר 2023. עם זאת, דותן מדגיש: "יש דברים שלא השתנו בלקסוס ואני חושב שזה מה שמייחד אותם תמיד לשמור על המסורת, לצד החדשנות שאנחנו מביאים."
תא המטען ברמת גימור תקומי הוא ענק ונוח, וכולל פתיחה וסגירה חשמלית עם אפשרות לפתיחה באמצעות הרגל. המושבים האחוריים מתכווננים עם משענת גב לשלושה מצבים שונים לנוחות הנוסעים, וניתנים לקיפול חשמלי מלא או חלקי, כאשר "גם עולים בצורה חשמלית, לחיצה אחת קלה על הכפתור, המושב עולה" – תכונה שאינה קיימת בכל רכבי הפרימיום. טעינת הרכב הפלאג-אין מתבצעת באמצעות שקע הממוקם באופן קל ונגיש, עם קליפס ייעודי להניח את הכיסוי – מה שמדגים את ה"חשיבה על הפרטים הקטנים" המאפיינת את לקסוס. מול המתחרות, הרכב מעניק תמורה משתלמת מאוד לכסף".
תא הנוסעים מקבל את הנהג בתחושה "ביתית וחמה" וחושף רמות גימור גבוהות, כולל רמקולים איכותיים של מארק לוינסון, ותפירה יוקרתית. המושבים הקדמיים כוללים זיכרונות לשלושה מצבים, הן לנהג והן לנוסע. הרכב מצויד בדלתות חשמליות עם מערכת בטיחות ייחודית, המזהה אובייקט מתקרב, כמו רוכב אופנוע, ונועלת את הדלת באופן אוטומטי למניעת פתיחה מסוכנת.
הנוחות נמשכת גם בתאי האחסון הרבים, כולל תא אחסון כפול בין המושבים הנגיש גם לנוסע. תא הכוסות כולל פטנט קטן המאפשר הרמת מכסה התא לשליפה קלה של הכוסות הגדולות והפופולריות כיום: "גם הכוס גדולה יכולה לשבת בצורה נוחה אלגנטית ולא ליפול ולא להישפך," אומר דותן.
מסך המולטימדיה הגדול, 14 אינץ', מוצב בזווית המכוונת לנהג, "שהנהג לא יצטרך להסיט את המבט שלו מהכביש, שזה הכי חשוב," ונותן שליטה מלאה על חימום המושבים, ההגה ובקרת האקלים. הקישוריות לטלפון נעשית אלחוטית באמצעות אפל קארפליי, ולמשתמשי אנדרואיד באמצעות כבל במקום ייעודי. כרכב פלאג-אין, הרכב מציע שליטה בין מצבי הנהיגה השונים (EV, Hold, Auto-EV), מה שמאפשר לנהג לבחור מתי להשתמש בחשמל ומתי בבנזין – תכונה חשובה בארץ שלדעתי עדיין לא ערוכה במלוא העוצמה לרכבים חשמליים. במבחן הדרך הודגש היתרון של הפלאג-אין והמסקנה היא שהרכב חסכוני מאוד ומתקדם טכנולוגית.
מערכות הבטיחות כוללות בקרת שיוט חכמה, שמירה על נתיב, ובראשן מערכת הבטיחות של לקסוס – מערכת המסייעת באופן קבוע, מנטרת את הדרך, ו"יודעת בשבריר של שנייה למנוע תאונה על ידי בלימה אוטומטית של הרכב". המערכת מתריעה על קרבה מסוכנת לרכב מלפנים, ומערכת ה-Blindspot מסמנת במראות על רכב מתקרב.
דותן, מנהל האולם מזה ארבע שנים, מסכם את פילוסופיית המותג: "מה שבעצם מייחד את לקסוס היא שהיא יוקרה שקטה, היא לא מנקרת עיניים… אנשים שלא רוצים לנקר עיניים… אלא יוקרה, אבל יוקרה שקטה, רגועה."
בין אם אתם מסכימים ובין אם לא, אתם מוזמנים להגיב בתגובות, רק חשוב להדגיש: המדור לא פרסומי ומבוסס על חוויית הנהיגה של הכותב בשיח עם נציג החברה.