לראשונה מאז יושמה תוכנית ההתנתקות בשנת 2005, יתקיים בחג החנוכה הקרוב אירוע הדלקת נרות רשמי ומתואם ביישובים גנים וכדים שבצפון השומרון. האירוע ההיסטורי מתאפשר הודות לפעילות נחושה של סגנית יו״ר הכנסת ח"כ לימור סון הר מלך (עוצמה יהודית), אשר פנתה ישירות ללשכת ראש הממשלה, לשר הביטחון ולמזכיר הצבאי של ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן.
היום (ראשון) התקבל האישור הסופי מגורמי הביטחון ומפיקוד המרכז לקיום האירוע. הפעילות מתקיימת בשותפות מלאה עם "גרעין גנים וכדים", הפועל למען חידוש ההתיישבות ביישובים אלו.
ח"כ סון הר מלך הדגישה כי המהלך מעוגן בחוק, וציינה במכתבה למזכיר הצבאי: "חוק תיקון ההתנתקות בצפון השומרון שהעברנו בכנסת מעגן את זכותנו החוקית לפעול במקום, ותפקיד הצבא הוא לסייע בשמירה על ביטחונם של המשתתפים".
גורמי הביטחון הבהירו כי הכניסה תתאפשר אך ורק באמצעות האוטובוסים המאורגנים, ולא תותר הגעה ברכבים פרטיים לשטח היישובים המפונים.
ח"כ לימור סון הר מלך אמרה כי "האירוע המרגש הזה הוא עוד צעד משמעותי בתיקון העוול ההיסטורי… אנחנו מתחילים בשיבה למקומות מהם גורשנו. אנחנו לא מסתפקים בביקורים, אלא פועלים יום ולילה למען המטרה האמיתית – חזרת ההתיישבות היהודית המלאה וחידוש החיים בכל מרחבי ארצנו, בצפון השומרון ובחבל עזה… יחד, בעזרת השם, נדליק את האור ביישובים מחדש ונמשיך לפעול עד לגאולת הקרקע המלאה".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: ״הדלקת נרות חנוכה בגנים ובכדים היא מסר ברור של חיבור לשורשים, של צדק היסטורי ושל חיזוק האחיזה היהודית בארץ ישראל… אור חנוכה מסמל נחישות ואמונה – יחד נדאג להאיר את המקומות שמהם גורשנו.״