סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין הגיב היום (שלישי) לנאום ולמכתב של נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ותקף אותו בחריפות יוצאת דופן. בדבריו כתב לוין, “השופט עמית שיגר היום אגרת בה הוא מתגלה כאדם רגיש. רגיש לכבודו, ולכבודו בלבד. אין בו שום רגישות לכבודם של רוב אזרחי ישראל, אשר פתק ההצבעה שלהם, אמונתם וזכויותיהם נרמסים באולמו כדבר שבשגרה. אין לו שום רגישות ושום כבוד לכנסת ישראל, לממשלת ישראל ולמעמדן”.
לוין הוסיף ותקף את הנהגת מערכת המשפט כולה, וטען כי נשיא העליון פועל לגרור את כלל השופטים למהלך מסוכן: “השופט עמית מנסה לרתום אל עגלתו הדוהרת לתהום את כלל שופטי ישראל. אבל גם הוא יודע שרבים מהם מייחלים להמשך תנופת השינוי במערכת המשפט”. לדבריו, “שום אגרת ושום פסק דין לא ישנו זאת. התיקון יצא לדרך, והוא בלתי ניתן לעצירה”.
דבריו של לוין נאמרו בתגובה למכתב ששיגר השופט עמית לאנשי הרשות השופטת, בעקבות מתקפה חריפה שנשמעה נגדו מצד שר האוצר בצלאל סמוטריץ’. במכתבו התייחס עמית לאמירות שנשמעו כלפיו וכתב: “אף שאמירות אלו חצו קו אדום בעייני – הן לא יסיטו אותי מדרכי. אמשיך להנהיג את הרשות השופטת בראש מורם, בשיקול דעת ובממלכתיות, מתוך מחויבות מלאה לשליחות המוטלת עליי לשירות הציבור”.
השופט עמית הוסיף והבהיר כי ההתקפות אינן פוגעות בעבודת מערכת המשפט: “אמירות מסוג זה לא יחלישו אותנו. כוחנו מצוי בעבודתנו היומיומית, המקצועית והמסורה למען כלל אזרחי ישראל. המענה הטוב ביותר לניסיונות אלו לפגוע בנו הוא להתמיד במסלולנו – איש איש במשרתו ובתפקידו”.
העימות הנוכחי מגיע לאחר ששר האוצר בצלאל סמוטריץ’ התבטא אתמול בחריפות כלפי נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית וכינה אותו: “מגלומן אלים", והוסיף, כי "התוצאה תהיה שנדרוס אותו. הוא לא משאיר לנו ברירה”.
אלו דברי הבל, הם בעלי הבית, אנחנו כאן ברוסיה הקומוניסטית, גם שם היו בתי משפט, עתונות [פראבדה, למי שזוכר], שכולם דיברו רק על זכויות האזרח הצדק העולמי, הערכים הגבוהים וכו' וכו', זה בדיוק מה שקורה כאן, כמובן מר לוין רוצה להיבחר שוב, ולכן הוא עוטה על עצמו גלימת כל יכול, שעל אף השלטון הטוטאלי שלהם הוא יערוך שינוי, הבלים!, מי שיכול לעשות שינוי זה רק בורא עולם ש'אלו ואלו' לא מאמינים בו, ולו אנו מתחננים ומקשים- השיבה שופטייך כבראשונה ויועצייך כבתחילה!!!
שרות הציבור חח איזה ציבור בדיוק?חבר השופטים שעליהם מתפללים כל יום שנזכה שיפונו לטובת שופטי הצדק והיושר