רגעים של חרדה עברו אמש (שלישי) על נוסעי טיסת אל על שהמריאה מנתב"ג לכיוון דובאי, כאשר זמן קצר לאחר ההמראה התברר כי אחד הנוסעים סובל מאירוע רפואי חריג. במטוס, שהיה מלא בנוסעים, לא נכח אף רופא שיכול היה להעניק סיוע מקצועי, מה שהעמיד את צוות האוויר בפני דילמה רפואית ומבצעית מורכבת. כפי שפורסם היום ב-"N12", מי שלקח את המושכות לידיו היה אחד הדיילים, אריאל, שמשמש כמתנדב במגן דוד אדום, וטיפל בנוסע במסירות לאורך כל שעות הטיסה.
במהלך האירוע הדרמטי נוהל קשר רציף ואינטנסיבי בין צוות הדיילים לבין תא הטייס וגורמי הרפואה הרשמיים של החברה על הקרקע. המטוס נערך לכל התרחישים, כולל האפשרות של שינוי נתיב הטיסה המתוכנן וביצוע נחיתת חירום ביעד חלופי כדי להעניק לנוסע טיפול בבית חולים. חיים סלע, מנהל השירות בטיסה של אל על, תיאר את השתלשלות העניינים: "הבנו מהנוסעים שיש אירוע רפואי אצל אחד הנוסעים, וניגשנו מיד לטפל בסיטואציה. אחרי שהבנו מה קרה לו, פעלנו בקור רוח והצלחנו לייצב את מצבו של הנוסע. המשכנו לדובאי, כשאריאל הדייל לצד הנוסע לאורך כל הדרך".
הטיפול המסור בגובה רב כלל ניטור מדדים והרגעה רציפה של הנוסע המבוהל, פעולות שהתבררו כקריטיות לייצוב מצבו. "הוא הרגיע אותו, בדק מדדים ווידא שהוא נשאר יציב. הוא פעל במקצועיות ואנושיות תוך מחויבות לתפקידו ולשלום הנוסע", הוסיף סלע בתיאורו את תפקודו של הדייל אריאל.
בזכות השיפור במצבו של הנוסע, הוחלט לבסוף שלא לנחות בשדה משנה ולהמשיך במסלול המקורי לדובאי. כפי שסיכם מנהל השירות: "היינו במעקב שוטף יחד עם תא הטייסים, שהיו בקשר עם מרכז השליטה של החברה ועם רופא החברה, וקיבלנו החלטות בהתאם למצבו של הנוסע. נערכנו לתרחיש של נחיתה בשדה משנה, אבל למזלנו מצבו של הנוסע השתפר והמשכנו ליעדנו".