התגברות האנטישמיות בממלכה המאוחדת מובילה לצעדים חסרי תקדים מצד הממשל האמריקני, כך עולה מדיווח שהתפרסם הערב (ראשון) בעיתון ה"טלגרף" הבריטי.
על פי הדיווח, ממשל טראמפ דן באפשרות להציע מקלט מדיני ליהודי בריטניה, יוזמה שאותה מוביל רוברט גרסון – עורך דינו האישי של הנשיא טראמפ. גרסון, יליד מנצ'סטר שעבר לארה"ב בשנת 2008, טוען כי המצב הביטחוני של הקהילה היהודית בבריטניה הדרדר לרמה שמצדיקה התערבות אמריקנית, והוא כבר החל בשיחות עם גורמים במשרד החוץ בוושינגטון בנושא.
הרקע ליוזמה המפתיעה נעוץ בשילוב של אירועים אלימים ותחושת חוסר מוגנות גוברת. גרסון הסביר ל"טלגרף" כי הפיגוע שהתרחש בבית הכנסת במנצ'סטר ביום כיפור האחרון, לצד אנטישמיות נרחבת שהתעצמה מאז 7 באוקטובר, הובילו אותו למסקנה הדרמטית. לדבריו, בריטניה "אינה עוד מקום בטוח ליהודים", והוא הוסיף בראיון כי אינו רואה "שום עתיד" ליהודים בממלכה.
הוא הפנה אצבע מאשימה ישירה לעבר ראש הממשלה קיר סטארמר, שלטענתו אפשר לאנטישמיות להתפשט בחברה הבריטית, וביקר את רשויות האכיפה על שלא פעלו נגד מפגינים ש"האדירו את האונס או את מותם של יהודים".
מעבר להיבט ההומניטרי, גרסון מציג את המהלך כאינטרס אמריקני מובהק בשל איכות הקהילה היהודית-בריטית. "מדובר בקהילה משכילה מאוד, דוברת אנגלית כשפת אם, ואין בה שיעור גבוה של עבריינות", הסביר לעיתון.
למרות הטון הנחרץ והשיחות שכבר התקיימו במשרד החוץ, הדיווח מדגיש כי נכון לעכשיו מדובר ביוזמה שנמצאת בדיונים ראשוניים בלבד. טרם התקבלה החלטה רשמית ומחייבת מצד ממשל טראמפ, אך עצם הדיון באפשרות להעניק סטטוס של פליטים או מקלט מדיני לאזרחי מדינה מערבית ודמוקרטית כמו בריטניה, מהווה רעידת אדמה דיפלומטית.