סגן שר התקשורת הטרי, ח"כ הרב ישראל אייכלר, פתח את נאומו הראשון במליאת הכנסת מיד לאחר מינויו בטון נוקב ומאשים, כשהוא מתייחס לטרגדיה המזעזעת שאירעה בשכונת רוממה בירושלים. בדבריו קשר הרב אייכלר ישירות בין האירוע הקשה לבין הסנקציות הכלכליות שהוטלו על הציבור החרדי בתקופה האחרונה. "זו תוצאה של האכזריות הנוראה של המערכת המשפטית ששללה את זכות ההנחה במעונות מילדי החרדים ושללו את זכותו של ציבור לומדי תורה עם עשרות אלפי ילדים טהורים החוצה מהמעונות המורשים", הטיח סגן השר מעל הדוכן.
הרב אייכלר המשיך בקו התקיף וחשף כי התריע על כך רבות בעבר בתפקידיו הפרלמנטריים: "בתפקידי כיו"ר ועדת העבודה והרווחה התריתי לאורך השנה האחרונה מפני הסכנה האיומה שבביטול המעונות. דרשתי להעביר את חוק המעונות אך הקריאה נותרה כערער בערבה. על המערכת המשפטית נאמר בהקשר הזה; ידיכם שפכו את הדם הזה". לדבריו, דחיקת הילדים למסגרות לא מפוקחות היא פועל יוצא של רדיפה משפטית מכוונת.
בהמשך הנאום, עבר סגן השר להדוף את הביקורת האישית שנמתחה עליו בימים האחרונים סביב מינויו לתפקיד במשרד התקשורת. "בימים האחרונים נפתחו שערי הגיהנם בערוצי התבהלה. הכתירו אותי כאנטי ציוני וכאויב המדינה. על כך אין כל פלא", ציין והוסיף בנימה של לעג כלפי הטוענים לחוסר ניסיונו המקצועי: "כבר ארבעים שנה וחמש שאני עומד ומתריע ממפני הדה-לגיטימציה של הציבור החרדי ונאבק על דעת הקהל, נגד החרדת הציבור מפני סכנת קיומם של ילדים חרדים בארץ ישראל. אגב, אני עושה זאת בתקשורת על שלל גווניה. כך שהצחיק אותי לשמוע את השאלה מה הניסיון שלי בתקשורת".
הרב אייכלר בחר להפריך שתי האשמות מרכזיות שהופצו נגדו, כהגדרתו, ב"מכונת הרעל". הראשונה נגעה לביטויי גנאי שיוחסו לו כלפי הציבור החילוני: "אמרו שכביכול הכללתי את הציבור החילוני בביטויי גנאי חמורים ביותר. זה שקר בולשביקי-שיטתי ידוע בתעמולה הסובייטית. אני תמיד מקפיד לתקוף את המסיתים והרודפים את הציבור החרדי, בלי להכליל אף אחד. אינני אומר מילה רעה בהכללה, על אנשים גם אם הם רחוקים מאתנו בכל מהותם. הנסיון לייחס לי דבר כזה, הוא שקר מוחלט? אם הייתי מאמין בשופטים, הייתי מגיש תביעת דיבה על העלילה הזאת".
האשמה השנייה אליה התייחס היא היותו "אנטי ציוני". בתגובה לכך גולל סגן השר את ההיסטוריה המשפחתית הענפה שלו בארץ ישראל: "כנראה שהם לא יודעים מהי ציון ומה זאת ארץ ישראל. מעניין אותי לדעת על אותם מאשימים, שכל שאיפתם היא לרדת מן הארץ ולהתבולל בין הגויים. מתי הם ואבותיהם הגיעו לארץ ישראל? אבות אבותי בני משפחתי כבר 160 שנה בירושלים. אבותי עלו ארצה במסירות נפש עוד בימי הטורקים. אנו גרים בירושלים מאז ועד הנה. חונכנו לאהבת ארץ ישראל אהבת ציון וקדושת ירושלים. אנו מנשקים כל רגב מן הערים הקדושות. כבר בגיל שלש לקחו אותי למירון ולמקומות הקדושים, לעשות פאות בל"ג בעומר".
בשיא דבריו סיפר הרב אייכלר על סבו, ישראל יצחק, שעלה לארץ באופן פיראטי וגורש, אך חזר שוב ושוב עד שמצא מקלט אצל הרב קוק זצ"ל בירושלים. "השוטרים הגיעו והטיפו לרב קוק, שהוא משתף פעולה עם עבריינים. אמר הרב קוק: 'ילד יהודי שבורח לסינור של אמא שלו אינו עבריין. ארץ ישראל היא האמא של הבחור הזה ולא אסגירנו'. כך הוא נשאר בארץ יותר ממאה שנים". הוא חתם את דבריו בהזכרת פעילותו ליישוב הארץ כשהקים את קהילת בעלזא באשדוד בגיל 23: "היינו בין מפריחי השממה בחולות אשדוד. ואתם חושבים שזאת הגדרה לאנטי ציוני?". בסיכום הנאום תהה הרב אייכלר כמה ממבקריו כבר "עקרו מכאן לטובת הישגים גשמיים בתפוצות", והצהיר: "אנחנו החרדים אוהבים את כל אוהבי ציון וירושלים, ללא הבדל דעה והשקפה".