סערה ביישובי עוטף עזה בעקבות הודעה שהתקבלה במפתיע בקבוצות הווטסאפ של רכזי הביטחון, המבשרת על צמצום משמעותי של כוחות ההגנה בתוך ימים ספורים.
לפי הדיווח של כתב חדשות 12, אלמוג בוקר, קצין ההגנה המרחבית פנה לרבש"צים והבהיר כי ההחלטה על רידוד הכוחות תצא לפועל כבר ב-1.2. בהודעתו כתב הקצין: "רבשצים יקרים, אני יודע שזה לא היה בתכנון, ואנחנו אמורים לעשות את זה בצורה יותר משתפת, אך לצערי כבר ב 1.2. אנחנו נצטרך לבצע רידוד סד״כ נוסף ביישובים וב- 1.3 רידוד נוסף. הרידוד הקרוב יפגע בעיקר ביישובי הליבה והסמוך. אנחנו הערב נציג את המספרים והמשימות ונשלח לכם".
המהלך, שנתפס בקרב התושבים כפגיעה ישירה בביטחון יישובי קו העימות, מבוצע בהתראה קצרה ביותר ובתזמון רגיש. הקצין הוסיף והתנצל על הדרך שבה נמסר המידע, אך הדגיש כי מדובר בהנחיה מחייבת מהדרגים הגבוהים: "ביום רביעי נקיים הערכת מצב רבש"צים ייעודית לזה. אני יודע שזה לא הדרך המקובלת אבל לצערי אלו הנחיות שאנחנו צריכים ליישם בהקדם".
התגובה מצד אנשי הביטחון בשטח לא איחרה לבוא, והיא משקפת תסכול עמוק מחוסר התיאום ומחזרה על טעויות העבר. רכזי הביטחון ביישובים הביעו זעם רב על כך שההבטחות לשיתוף פעולה והיוועצות מוקדמת הופרו ברגע האחרון. רכז הביטחון היישובים זעם וכתב: ״הבטיחו שיתאמו אתנו, שהדברים יעשו בתיאום. לא למדנו כלום״.
נכון לעכשיו, התושבים והרבש"צים נערכים לפגישה ביום רביעי, בניסיון להבין את המשמעות המספרית של צמצום הכוחות והשפעתו על ביטחון המשפחות ביישובי הליבה.