סקר חדש ומקיף שביצעה עמותת "אור ירוק" באמצעות מכון "מאגר חומות", מעלה תמונה מדאיגה בנוגע לתחושת הביטחון האישי של אזרחי ישראל בכבישים.
לפי ממצאי הסקר, תאונות הדרכים והמצב הכלכלי ניצבים בראש רשימת החששות של הציבור, כאשר 24% מהמשיבים ציינו כל אחד מהם כאיום המרכזי על חייהם – נתון הגבוה יותר מהחשש ממלחמה (23%) או ממחלות (21%). הנתונים מצביעים על חוסר אמון עמוק בניהול הממשלתי של הסוגיה, כאשר שרת התחבורה והבטיחות בדרכים קיבלה את הציון הממוצע הנמוך ביותר מזה ארבע שנים – 3.4 מתוך 10 בלבד – כאשר 80% מהציבור העניקו לה את הציון המינימלי.
מנכ"ל עמותת "אור ירוק", עו"ד יניב יעקב, הגיב בחריפות לממצאים וטען כי המדינה "הרימה ידיים" במאבק בקטל בדרכים, וקרא לשינוי דחוף בסדרי העדיפויות הלאומיים עם סיום המלחמה.
הסקר חושף כי למעלה ממחצית מהמשיבים (53%) היו מעורבים בעצמם או דרך אדם קרוב בתאונת דרכים בחמש השנים האחרונות, ורובם המכריע מעריכים כי הסיכוי להיפגע בתאונה בעתיד הוא גבוה מאוד.
באשר לפתרונות, הציבור הישראלי מצביע על החמרת הענישה לעברייני תנועה כמהלך היעיל ביותר, לצד שיפור התחבורה הציבורית והגברת הנוכחות המשטרתית בכבישים.
בנוגע לאחריות לנתונים הקשים, רוב הציבור סבור כי האשמה נחלקת בין משרד התחבורה לנהגים, מה שמעיד על הבנה כי לצד האחריות האישית של הנהג, נדרשת תשתית ממשלתית תומכת ובטוחה יותר כדי למגר את התופעה הגובה מאות קורבנות בכל שנה.