אירוע ביטחוני חמור התרחש הערב על ציר 443, אחד מעורקי התחבורה המרכזיים בישראל, כאשר מחבלים פלסטינים תקפו רכבים ישראלים באבנים בחסות החשיכה. על פי דיווח של דובר צה"ל, "כוחות צה"ל ושוטרי תחנת מודיעין עילית במחוז ש״י קפצו למרחב הכפר בית עור אתחתא שבחטיבת בנימין בעקבות דיווח שהתקבל לפני זמן קצר על פלסטינים שיידו אבנים לעבר רכבים ישראלים שנסעו על ציר 443". התקיפה הובילה לפגיעה ישירה באחד הרכבים שחלפו במקום, וגרמה לבהלה גדולה בקרב הנהגים והנוסעים שנעו על הכביש באותה שעה.
כתוצאה מהתקיפה, פונתה אישה לקבלת סיוע רפואי לאחר שנפגעה מההתנפלות על רכבה. בהודעת הצבא פורט כי "כתוצאה מיידוי האבנים, אזרחית ישראלית נפצעה באורח קל מרסיסי זכוכית ופונתה לטיפול רפואי בבית החולים שערי צדק". צוותי הרפואה שהגיעו לזירה העניקו לה טיפול ראשוני בשטח לפני שהועברה לבית החולים להמשך בדיקות וטיפול, כשמצבה מוגדר יציב.
מיד לאחר האירוע החלו כוחות הביטחון בפעילות נרחבת במטרה לשים את ידם על המפגעים שנמלטו לתוך הכפר. בצה"ל הגיבו בנחישות והחליטו על נקיטת צעדים מיידיים בשטח הכפר שממנו נזרקו האבנים, במטרה למנוע אירועים נוספים ולעצור את החשודים במעשה. לפי הודעת דובר צה"ל, "הכוחות מבצעים סריקות אחר החשודים, הוטל כתר על הכפר בית עור אתחתא". בשעה זו נמשכת הפעילות המבצעית המוגברת במרחב חטיבת בנימין, תוך הגברת העירנות על הציר.