לוחמי צה"ל מצוות הקרב של החטיבה הצפונית, הפועלים בגזרת צפון רצועת עזה, הצליחו לסגור חשבון עם אחד ממשתתפי הטבח הרצחני ביישובי העוטף. במהלך פעילות מבצעית ביום חמישי האחרון, זיהו הכוחות מחבל במרחב הקו הצהוב שהתקרב לעברם באופן שהיווה איום מיידי. הלוחמים, שזיהו את הסכנה בזמן אמת, פתחו באש מדויקת וחיסלו את המחבל במטרה להסיר את האיום מעל הכוחות בשטח.
זמן קצר לאחר האירוע, התברר כי לא מדובר בעוד פעיל טרור שגרתי. ממידע מודיעיני עולה כי המחבל שחוסל הוא מחמד צלאח אלדין חאלד אבו רקבה, מחבל מארגון הטרור חמאס שפשט לשטח מדינת ישראל בטבח הרצחני ב-7 באוקטובר. החיסול מהווה סגירת מעגל משמעותית מול מי שהיה שותף פעיל בזוועות שבוצעו לפני כשנתיים וחצי, וניסה שוב לאתגר את כוחות הביטחון בסמוך לקו הגבול.
בצה"ל מבהירים כי למרות ההסכמים וההסדרים המדיניים, הפעילות המבצעית בשטח נמשכת בעצימות גבוהה ככל שנדרש כדי לשמור על ביטחון הלוחמים והאזרחים. "כוחות צה"ל בפיקוד הדרום פרוסים במרחב בהתאם להסכם וימשיכו לפעול להסרת כל איום מיידי, תוך הקפדה על דריכות מקסימלית אל מול כל ניסיון התקרבות של פעילי טרור למרחב החיץ" נמסר.