בהלה באזור התעשייה באשדוד: צוותי כבאות והצלה, בסיוע יחידת החומרים המסוכנים (חומ"ס), פעלו בבתי הזיקוק באשדוד בעקבות תקרית חומרים מסוכנים בה קיפחו את חייהן שתי עובדות.
העובדות שהיו במבנה אותרו כשהן ללא הכרה לאחר שככל הנראה נחשפו לחומר רעיל. צוותי מד"א ביצעו בהן פעולות החייאה בסיומן נאלצו לקבוע את מותן.
פראמדיקית מד"א הילה ביזאווי וחובש מד"א שמחה חסיד סיפרו: "קיבלנו דיווח על 2 נשים שאיבדו את הכרתם במפעל בסמוך לאשדוד, הגענו למקום במהירות וראינו 2 נשים כבנות 50 שהן מחוסרות הכרה ללא דופק ונשימה, ביצענו פעולות החייאה ממושכות שכללו עיסויים הנשמות ומתן תרופות שבסופן לא נותר לנו אלא לקבוע את מותן במקום".
לוחמי האש, מצוידים בחליפות מיגון מיוחדות, ביצעו פעולות ניטור וסריקה בתוך המבנה כדי לזהות את מקור הדליפה ואת סוג החומר.
מכבאות והצלה נמסר כי בשלב זה האירוע נמצא תחת שליטה בתוך כותלי המבנה: "חשוב לציין שברגע זה לא קיים חשש לדליפה של חומרים מסוכנים מחוץ לשטח המבנה ולא נשקפת סכנה לציבור הרחב באשדוד".
נסיבות האירוע נמצאות בבדיקה, וגורמי המקצוע יבחנו האם מדובר בתקלה טכנית או ברשלנות בטיפול בחומרים מסוכנים בתוך המבנה.
המשרד להגנת הסביבה עדכן כי "עם קבלת הדיווח יצאו למקום כונני המשרד להגנת הסביבה ופועלים בשטח לצד כוחות החירום, לביצוע ניטור ובקרה סביבתית. המשרד ממשיך לעקוב אחר ההתפתחויות ויעדכן ככל שיידרש".