תכונה רבה נרשמה השבוע בעולם היהודי עם חגיגת נישואי בתו של הנגיד לואי שיינר, דמות מוכרת ובולטת בקרב חסידי ברסלב בזכות מפעל הכנסת האורחים רחב ההיקף שהוא מפעיל באומן מדי שנה בראש השנה, ומי שעומד מאחורי אינספור פרויקטים ומיזמים במונסי וברחבי העולם.
השמחה הגדולה, שאיחדה את משפחת שיינר עם משפחת הנגידים אלנתן מרוסיה, התפרסה על פני שבוע שלם של חגיגות פאר חסרות תקדים. כאלף אורחים הגיעו להשתתף בשבוע השמחה, כאשר כמה עשרות הגיעו מישראל והשאר מארצות הברית. המחזה בשמיים היה מרשים לא פחות, כאשר עשרות מטוסים פרטיים המריאו מקהילת החלבים בדיל וממונסי בדרכם ליעד היוקרתי במרוקו.
לא נפתח לכם? נסו כאן
החתונה המדוברת נערכה באחד הארמונות הישנים של מלך מרוקו, תפאורה שהעניקה לאירוע נופך מלכותי והיסטורי, ואף המשנה למלך מרוקו כיבד בנוכחותו והשתתף בחתונה כאות כבוד לבעלי השמחה. רגע השיא נרשם תחת החופה, שם נשא רבה של רוסיה, הרב בערל לאזר, דברי ברכה מרגשים שעוררו הדים בקרב המשתתפים.
הפן המוזיקלי הופקד בידיהם של השמות הגדולים ביותר בתעשייה: בערי וובר הופיע עם השטריימל והקפיץ את הקהל, כשעל הקלידים מנצח מאייר אדלר ועל הקלרינט חיליק פראנק. האווירה התעלתה עוד יותר בזכות הביצועים של מקהלת מלכות, הכנר שימי ויצנדלר, אברמי ושרולי קלצקין והזמר חיים פולק, שיצרו יחד פסיפס מוזיקלי נדיר שחיבר בין מזרח למערב ובין קדושה למלכות במעמד הבלתי נשכח.