אירוע דיפלומטי חריג התרחש בסוף השבוע האחרון בבלגיה, כאשר סיור מקצועי שגרתי של משרד ההגנה המקומי הפך למוקד של מחאה אנטישמית חריפה. משרד ההגנה של בלגיה ערך בסוף השבוע שעבר סיור במפעל הגדול ביותר לייצור נשק ותחמושת בבלגיה. הסיור יועד לנספחים צבאיים שמוצבים בבריסל, בהם גם נספח צה"ל לבלגיה, אל"ם משה טטרו. אלא שנוכחותו של הקצין הישראלי הבכיר לא עברה בשקט בקרב העובדים המקומיים.
לפי הדיווחים בכלי התקשורת בבלגיה, נוכחותו של אל"ם טטרו בסיור גררה מחאה אנטישמית מצד עובדי המפעל, שפתחו בשביתה. המחאה לא הסתכמה רק בהצהרות; חלקם נטשו את עמדות העבודה ועצרו את פס הייצור, אחרים הפגינו מחוץ לשערי המפעל. ועד העובדים אף סגר את שערי המפעל ל-24 שעות, עד ליום שישי אחה"צ, במחאה על נוכחותו של הקצין הישראלי במקום. ועד העובדים טען: "לא מתקבל על הדעת שבין הנוכחים נציג של מדינה שמפרה באופן בוטה את הדין הבין-לאומי". בוועד גם התייחסו לתלונה שהוגשה נגד אל"ם טטרו לבית הדין הפלילי הבין-לאומי, בגין פעילותו במסגרת תפקידו הקודם בצה"ל, בראשית המלחמה.
מפעל FN HERSTAL נחשב לאחת התעשיות הביטחוניות האסטרטגיות והחשובות ביותר באירופה כולה. המבוכה הרבה שנגרמה להנהלה הובילה לניסיונות הרגעה מהירים, שכללו הבהרה פומבית חריגה. על מנת לרצות את עובדיה ולהוריד את גובה הלהבות, הנהלת המפעל פרסמה תוך שעות את ההודעה הבאה: "לא אירחנו משלחת ביטחונית ישראלית, וכבר כמה עשורים שאנו לא מוכרים נשק או כל ציוד צבאי אחר לצה"ל". בהודעת ההנהלה הוסיפו והדגישו: "אולם, לבקשת משרד ההגנה הבלגי, המפעל אירח משלחת של נספחים צבאיים המוצבים בבריסל. המפעל מבהיר שלביקור הנ"ל אין כל קשר לפעילותנו המסחרית".
למרות המראות מחוץ לשערים, בדרג הצבאי מבהירים כי האירוע נופח על ידי המוחים לאחר מעשה. בדובר צה"ל אישרו כי סיור שגרתי אכן התקיים, כחלק מתוכנית קשרי החוץ שמפעיל צבא בלגיה. לטענת צה"ל, בזמן הסיור עצמו לא היה כל אירוע חריג. לאחר שהסיור הסתיים קבוצה של עובדים זעמה על ההנהלה על כך שאפשרה לקצין הישראלי להיכנס למפעל, ופתחה בשביתה ספונטנית. עוד נמסר מטעם הצבא כי כלל המשתתפים בסיור, כולל אל"ם טטרו, לבשו מדים כנדרש בסיורים מסוג זה.