לאחר תקופה ארוכה של עננה משפטית מעל ראשו, שר האוצר לשעבר משה כחלון רושם ניצחון משמעותי בזירה המשפטית שעשוי להשפיע באופן ישיר על המפה הפוליטית בישראל. כחלון הגיע להסדר טיעון מקל ללא קלון בפרשת חברת "יונט קרדיט", כך פורסם היום (שלישי) בחדשות i24NEWS. ההסדר המדובר, שאושר על דעת פרקליט המדינה, מסיר את החסם העיקרי שעמד בפני השר לשעבר ומאפשר לו לשוב לחיים הציבוריים.
המשמעות המיידית של היעדר הקלון היא היכולת של כחלון להשתלב מחדש במערכת הפוליטית. בתקופה האחרונה עלה שמו של כחלון כמועמד לצירוף לרשימה של בני גנץ – "כחול לבן", כעת לאחר הסדר הטיעון והיעדר הקלון, כחלון יוכל להצטרף לרשימה אם ירצה. חזרתו האפשרית מעוררת עניין רב במערכת הפוליטית, במיוחד לאור הניסיון הכלכלי העשיר שלו והפופולריות שצבר בעבר כשר אוצר ושר תקשורת, מה שעשוי לחזק משמעותית את רשימתו של גנץ בבחירות הקרובות.
כזכור, הפרשה שהסעירה את השוק הכלכלי החלה כאשר כחלון, שכיהן כיו"ר דירקטוריון של חברת "יונט קרדיט", ונושאים משרה בכירים נוספים, נחשדו שביצעו עבירות דיווח לפי חוק ניירות ערך ועבירות מרמה והפרת אמונים. החקירה העלתה ממצאים חמורים לפיהם השר לשעבר ונושאי משרה בכירים נוספים קיבלו שלא כדין יותר מ-2 מיליון שקלים אשר מקורם בחברה הציבורית. המידע שנאסף בתיק העלה חשד כבד כי בעלי השליטה וכחלון, לא דיווחו לדירקטוריון על סכומים החסרים בסניף הצפוני של החברה, על אף שחלקם ידעו על כך בזמן אמת.