זירת נפילה בירושלים. צילום: מד"א
כתבה מתעדכנת
פצוע קשה בזירת נפילה בירושלים; צפי לירי כבד הלילה
- כתבי המחדש
- 01/03/2026
- 21:03
- אין תגובות
פרמדיק מד"א חיים וואלעס וחובש רפואת חירום דניאל אליקים, סיפרו: "ראינו במקום רכב שנפגע מרסיסים ולצידו בור כתוצאה מנפילה. במקום היו מספר פצועים, בהם: גבר בן 46 בהכרה מלאה שסובל מפציעות בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו יציב. צוותי מד"א נוספים שהיו במקום מעניקים טיפול רפואי ומפנים לבתי החולים מספר פצועים עם חבלות קלות בגופם."
גורם ביטחוני מעדכן כי על פי האינדיקציות הקיימות, האיראנים צפויים לנסות לבצע ירי כבד לעבר ישראל "נדרש אורך רוח וסבלנות".
דובר צה"ל חוזר ומדגיש שלא לפרסם ולא לשתף מיקומי ותיעודי פגיעות. האויב עוקב אחר תיעודים אלה, בכדי לשפר את יכולות הפגיעה שלו.
בעקבות זיהוי שיגורים, בדקות הקרובות צפויות להתקבל התרעות באזורים ירושלים, מערב לכיש, לכיש, שפלת יהודה, יהודה, ירקון, דן, שרון, השפלה, שומרון, בקעה
הרמטכ"ל אייל זמיר: "פתחנו בהפתעה, בעוצמה רבה ועם הישגים מאוד משמעותיים שישפיעו על התפתחות המערכה ותוצאותיה. אחד מהיעדים העיקריים שלנו זה צמצום האיומים על העורף – צריך עכשיו אורך רוח"
משט החילוץ הראשון: חברת "אמסלם טורס" תפעיל אוניות מקפריסין לישראל – כ-1,200 נוסעים בכל אוניה. היציאה הראשונה תהיה מחר מלימסול. ניתן יהיה לרכוש כרטיסים דרך החברה
דובר צה"ל הודיע כי בתום הערכת מצב, פיקוד העורף הפיץ הנחייה לפיה ניתן לצאת מהמרחב המוגן. עם זאת, יש להמשיך ולשהות בסמיכות למרחבים המוגנים ברחבי הארץ. הציבור מתבקש להמשיך ולהישמע להנחיות פיקוד העורף ולהנחיות שמופצות אליו.
צה"ל השמיד מפקדות לחימה איראניות עם חיילים בתוכן בגל תקיפות רחב בשעות האחרונות. בין היתר הותקפו בגל התקיפות האחרון: מפקדות משמרות המהפכה, מודיעין, חיל האוויר וביטחון פנים.
קורע לב! הותר לפרסום: שישה מתוך תשעת הנרצחים בזירת הטבח בבית שמש הם בני משפחה אחת. זוג הורים וארבעת ילדיהם. הי"ד
משרד הבריאות מעדכן כי מתחילת מבצע שאגת הארי, פונו לבתי החולים 677 אנשים. כרגע מאושפזים 166 אנשים, מתוכם 6 במצב קשה, 29 בינוני ו-127 קל. משרד הבריאות מבקש ממי שמתגוררים בשכנות לאזרחים ותיקים לסייע להם בבחירת המרחב המוגן ובהגעה אליו.
משרד הבריאות מעדכן כי מתחילת מבצע שאגת הארי, נכון ליום א' ה-1 במרץ 2026 בשעה 18:00, פונו לבתי החולים 677 אנשים. כרגע מאושפזים 166 אנשים, מתוכם 6 במצב קשה, 29 בינוני ו-127 קל. משרד הבריאות מבקש ממי שמתגוררים בשכנות לאזרחים ותיקים לסייע להם בבחירת המרחב המוגן ובהגעה אליו.
תיעודיים של תקיפת מערכות הגנה איראניות בלב טהרן.
הנשיא טראמפ הודיע כי הושמדו והוטבעו 9 ספינות של חיל הים האיראני, חלקן גדולות וחשובות יחסית. לדבריו, כוחות ארה"ב רודפים אחרי ספינות נוספות שיוטבעו בקרוב. טראמפ הוסיף כי הושמדה במידה רבה מפקדת חיל הים האיראני.
ראש הממשלה בנימין נתניהו היום בדיון ביטחוני בקריה בתל אביב יחד עם שר הביטחון, הרמטכ"ל וראש המוסד.
מפקד טייסת 107: ״בכל גיחה שאנו טסים מזרחה, כל תקיפת מטרה בהתקפה או עירות מטרה בהגנה, אנו יודעים שמשימתנו חשובה ומפחיתה את האיום עליכם, אזרחי ישראל. נמשיך ונפעל למגר כל איום, בכל מקום, בזמן בו נידרש״.
מתחילת מבצע שאגת הארי טופלו במרכז הרפואי סורוקה 42 פצועים ונפגעי דחק, רובם במצב קל. כעת מאושפזים 3 נפגעים, אחד במצב קשה ואחת במצב בינוני. במרכז סבן למיילדות נולדו מתחילת המבצע 43 תינוקות. בית החולים הפעיל מעונות לילדי עובדים באזורים ממוגנים. הפעילות האמבולטורית והאלקטיבית צומצמה.
הרוג נוסף במלחמה: בביה"ח איכילוב נקבע מותו של בן 102 שמעד ונחבל קשות בדרכו למרחב מוגן בעת אזעקה
ראש הממשלה בנימין נתניהו על גג הקריה בתל אביב: ״חיסלנו את הרודן חמינאי ועשרות מבכירי משטר הדיכוי. כוחותינו הולמים עכשיו בלב טהרן בעוצמות הולכות וגוברות, שיתגברו עוד יותר בימים הקרובים״
"עם זאת, אלה ימים כואבים. אתמול כאן, בתל אביב, ועכשיו בבית שמש, איבדנו אנשים יקרים. ליבי יוצא אל המשפחות, ואני שולח בשם כולכם, אזרחי ישראל, איחולי החלמה לפצועים".
דובר צה"ל מעדכן כעת כי צה"ל החל בגל תקיפות נוסף בלב טהראן, במסגרת התקיפות עשרות מטוסי קרב פועלים בשעה זו בשמי הרפובליקה האסלאמית, כאשר מאמצי היירוט נמשכים בכל עת.
קרדיט: דובר צה"ל
עשרות מטוסי קרב תקפו מפקדות ומטות מרכזיים בטהרן בהכוונת אמ"ן ובשיתוף אמ"ץ. בין היתר צה"ל השמיד את המטה הכללי של כוחות ביטחון הפנים במשטר האיראני ואת מפקדת 'ת'אראללה' להגנה על טהרן. המטה ששימש כמרכז פיקוד ושליטה הוביל את הדיכוי נגד העם האיראני.
חובשי רפואת חירום במד"א יוסף פינץ וגילעד גולינסקי: "קיבלנו דיווח במוקד 101 של מד"א על גבר מבוגר שנפל במדרגות, כתוצאה מהאזעקה. כשהגענו למקום ראינו גבר בן 102 שוכב בתחתית גרם המדרגות כשהוא מחוסר הכרה. מיד הבחנו שהוא סובל מחבלת ראש קשה וזקוק לטיפול רפואי דחוף. הנשמנו אותו במקום, ותוך המשך מתן הטיפול הרפואי, פינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו מוגדר קשה ולא יציב."
סא"ל נדב שושני, דובר צה"ל בתקשורת הזרה, האשים את המשטר האיראני בכוונה מכוונת נגד אזרחים. לדבריו, מאז תחילת מבצע 'שאגת הארי' המשטר האיראני מכוון נגד אזרחים, וזו האסטרטגיה שלהם
שברי יירוט נפלו בשטח פתוח סמוך לגבעת זאב, מחוץ לתחומי היישוב ובסמוך לשכונת אגן איילות. צוותי הביטחון של המועצה נמצאים בנקודה והאירוע תחת שליטה. אין נפגעים ואין נזק לרכוש. יוסי אסרף, ראש המועצה, ציין: "צוותי הביטחון שלנו פרוסים בשטח ושולטים באירוע באופן מלא".
זק"א: נקבע מותם של שמונה בני אדם בזירה הקשה בבית שמש. חיים וינגרטן, סמנכ"ל המבצעים של זק"א, מסר: "המראה שנחשף לעינינו הוא טרגדיה שאי אפשר לתאר במילים. המתנדבים פועלים בחרדת קודש כדי להבטיח טיפול מכובד בכל אחד מהנרצחים".
נקבע מותם של ארבעת הפצועים באורח אנוש מנפילת טיל בבית שמש
פצוע אנוש רביעי אותר בזירת נפילת הטיל בבית שמש.
שלושה נפצעו באורח אנוש מפגיעת טיל איראני בבית שמש. צוותי מד"א מטפלים בפצועים.
במד"א מדווחים על שני פצועים – ילדה שנפגעה באורח קשה במרחב ירושלים וגבר שנפצא קל בשרון כתוצאה מהמטח האחרון.
דיווח ראשוני על נפילה במרחב ירקון של מד"א.
הופעלו התרעות מקדימות באזורים נרחבים לקראת יר יטילים מאיראן
המשטרה עדכנה כי ראש קרב של טיל איראני נפל אתמול סמוך לעיר העתיקה בירושלים.
דובר צה"ל אישר את חיסולו של עבד אל-רחים מוסוי, רמטכ"ל איראן. מוסוי, שהיה אחראי ישיר לשיגור מאות טילים בליסטיים לעבר ערי ישראל בקיץ האחרון, חוסל בעת שהתכנס עם שישה בכירים נוספים בטהרן.
נתניהו קרא לאיראנים בסרטון בפרסית: "צאו לרחובות, זו הזדמנות של פעם בדור".
במטח האחרון מאיראן: נזק נגרם לכביש מרכזי באזור בית שמש.
הקבינט יתכנס לדיון בעקבות מבצע שאגת הארי בשעה 21:00 בערב.
צה"ל: לראשונה מתחילת המבצע – תוקפים מטרות משטר בלב טהרן.
בית החולים איכילוב הודיע הבוקר (ראשון) בצער רב כי נקבע מותה של אישה בשנות ה-60 לחייה, אשר לקתה בקוצר נשימה חריף והתמוטטה בדרכה למרחב המוגן בזמן האזעקות שנשמעו אמש.
אזעקות נשמעו במרכז הארץ
חבר מועצת הרבנות הראשית ורבה של צפת, הגאון רבי שמואל אליהו: "לדעתי לא אומרים תחנון היום בשחרית ובמנחה – אני אמרתי הבוקר את פרקי ההלל"
טראמפ מגיב על איומי איראן שהודיעה כי "היא מתכננת לתקוף היום בעוצמה חזקה יותר מאי פעם" ומזהיר: "אם איראן תבצע את האיום, ארצות הברית תכה בה בעוצמה שלא נראתה כמותה מעולם".
שר הביטחון ישראל כ"ץ: הצורר חמינאי סוכל במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ואיתו עוד בכירים במבצר הטרור האיראני. מי שפעל להשמדת ישראל – הושמד. הצדק נעשה וציר הרשע ספג מכה אנושה.
ברכות לראש הממשלה בנימין נתניהו על המנהיגות והנחישות ולצה"ל על הביצוע המבריק. נמשיך לפעול בכל העוצמה להגנת מדינת ישראל
בהתאם לחוקה: התקשורת האיראנית מדווחת כי נשיא איראן, ראש הרשות השופטת של המדינה ואחד משופטי מועצת שומרי החוקה יקחו באופן זמני את הנהגת איראן ביום שאחרי חמינאי
דובר צהל הדגיש כי במקרה של התרעה, נדרש להישאר במרחב המוגן עד לקבלת הנחיה מפורשת מפיקוד העורף. אם לא התקבלה התרעה, יש להישאר בסמיכות למרחב המוגן. הדובר חזר והזהיר שלא לפרסם מיקומי ותיעודי פגיעות. מערך ההגנה האווירית מזהה ומיירט איומים כל העת.
צה"ל השלים גל תקיפות נוסף במערך הטילים הבליסטים ומערכות ההגנה האווירית של איראן במרכז ובמערב המדינה. חיל האוויר תקף אתרי שיגור שטרם הותקפו, ביניהם אתר במרחב קם שאוכסנו בו טילים בליסטים מסוג 'קדר H-1' הנושאים מאות קילוגרמים של חומר נפץ. לפי דובר צה"ל, התקיפות סיכלו עשרות שיגורים לישראל.
לפי ההודעה, המשטר האיראני טען כי הרג 50 אנשי צבא אמריקאים, אולם בפועל לא דווח על נפגעים. כמו כן משמרות המהפכה טענו כי ספינת חיל הים האמריקאי נפגעה מטילים, אך אף ספינה לא נפגעה והצי מבצעי במלואו. הנזק למתקנים אמריקאים היה מינימלי.
מענק התארגנות מיידי למי שבתיהם נפגעו מהטילים האיראניים אושר הבוקר. הרשויות המקומיות תקבלנה 1,500 שקלים בגין כל תושב שנפגע ממשרד הפנים לצורך טיפול מיידי בנזקים, וכן התושבים שנפגעו עצמם יקבלו 500 שקלים נוספים מהמדינה.
מה דעתך על הכתבה, הייתה מעניינת?
94%
6%