הבוקר (חמישי) דווח ב"טלגרף" הבריטי כי הנשיא דונלד טראמפ כינה את ראש הממשלה קיר סטארמר "לוזר" במהלך ארוחת ערב פרטית עם חבריו.
מקור בוושינגטון צוטט בעיתון כמי שאמר: "טראמפ התחיל לקרוא לסטארמר לוזר. הוא אמר זאת בארוחת ערב עם חברים. הוא פשוט חושב שלסטארמר אין יותר עתיד".
המתח בין המנהיגים הגיע לשיא ביום שלישי, אז תקף טראמר את סטארמר על רקע אי-תמיכתו במלחמה נגד איראן, וטען כי הוא "לא וינסטון צ'רצ'יל" וכי הוא "הורס את היחסים". הנשיא אף הביע אכזבה עמוקה מהחלטת בריטניה למנוע שימוש בבסיס "דייגו גרסיה" בתחילת המערכה, ואמר ל"טלגרף" כי הוא "מאוכזב מאוד" מראש הממשלה הבריטי.
על אף שסטארמר התרצה במוצאי שבת והודיע כי יאפשר משימות מוגבלות ל"מטרות הגנתיות ספציפיות ומוגבלות", בבית הלבן עדיין רואים בהתנהלות הבריטית גרירת רגליים מסוכנת.
במקביל לבריטניה, גם היחסים בין ארה"ב לספרד עלו על שרטון בעקבות המלחמה. ראש ממשלת ספרד, פדרו סאנצ'ס, הגיב בחריפות להחלטת טראמפ לבטל את יחסי המסחר עם מדינתו עקב הסירוב לסייע בתקיפות. "לא ניתן לשחק רולטה רוסית בגורלם של מיליוני אנשים. אני מתנגד למלחמה באיראן, זה אסון", הצהיר סאנצ'ס בסרטון שפרסם.
הוא הוסיף והדגיש כי "עמדתה של ספרד היא 'לא למלחמה'", וטען כי "מלחמה באיראן לא תוביל לסדר בין-לאומי צודק יותר, משכורות גבוהות יותר, שירותים ציבוריים טובים יותר או לסביבה בריאה יותר. כך מתחילים האסונות הגדולים של האנושות. נשתף פעולה עם מדינות באזור ונעבוד למען שלום באמצעות משאבים דיפלומטיים וחומריים".
מנגד, מזכ"ל נאט"ו מארק רוטה הביע תמיכה מפתיעה בקו האמריקני בראיון ל"ניוזמקס", וציין כי למרות שכוחות הברית אינם מעורבים ישירות, ישנה תמיכה רחבה למהלכיו של טראמפ. טראמפ מצידו שיתף את הראיון ברשת Truth וכינה את רוטה "אדיר".