בזמן שמדינת ישראל מרכזת את מאמציה מול האיום האיראני, שרים בקבינט המדיני-ביטחוני מתריעים כי הזירה העזתית נותרת מופקרת ומסוכנת. בישיבת הקבינט האחרונה שהתקיימה ביום חמישי, דרשו שרים בקבינט המדיני ביטחוני, שהתכנס ביום חמישי האחרון, מנתניהו להציב אולטימטום לפירוז חמאס. לפי הטענות שעלו בדיון, המיקוד המבצעי באיראן יצר וואקום מסוכן ברצועה, שבו "בעקבות פתיחת החזית הנוספת מול איראן, נותר יישום ההסכם בעזה ללא כל מעקב או מימוש והזירה בעזה, על כל יכולות חמאס, נותרה למעשה פתוחה אל מול אלפי מחבלי חמאס שעוד אוחזים בנשק וביכולות נגד ישראל".
לפי הדיווח בישראל היום שפורסם היום (שני) בקבינט דורשים מראש הממשלה נתניהו להפעיל אולטימטום ולא להמתין לסיום המלחמה באיראן שעשויה להימשך שבועות ארוכים. השרים הבהירו בשיחות סגורות כי המערכה האסטרטגית מול טהרן אינה מהווה תירוץ להפסקת הלחץ על חמאס, וציינו בפני נתניהו כי "אמנם הפגיעה באיראן היא עיקרית כעת, ויש בכוחה להחליש את חמאס כמו את חיזבאללה, אך את החזית מול עזה לא ניתן להותיר פתוחה".
החשש המרכזי שעלה בדיונים הוא מפני שיקום שקט של יכולות הטרור בדרום בזמן שעיני העולם נשואות לצפון ולמזרח. השרים הדגישו כי "עם הפניית תשומת הלב הביטחונית מדינית לאיראן וכן לחזית הצפונית, נוצר מצב שבו ההכנות לשיקום עזה נמשכות, אך הפעילות הנדרשת והקודמת לכך כפי שנקבע בהסכם להוצאת הנשק ותשתיות החמאס מעזה נעצרו מתחת לרדאר". כעת, הכדור עובר לידיו של ראש הממשלה, שיידרש להחליט האם להחריף את הצעדים מול עזה במקביל למתיחות האזורית הרחבה.