דרמה במרכז הארץ בעקבות נפילות ללא התרעה: הושלם התחקיר המשותף של פיקוד העורף וחיל האוויר בעקבות נפילת השיגור במרכז הארץ ללא הפעלת התרעה. האירוע החל כאשר אתמול (ב'), שוגרו רקטות משטח לבנון לעבר מרכז הארץ, מה שהוביל לבהלה רבה בקרב תושבים שגילו את הנפילות ללא כל הכנה מוקדמת מצד מערכות ההתרעה.
מתחקיר ראשוני עולה כי רוב האיומים ששוגרו יורטו, על שניים מהאיומים בוצעו נסיונות יירוט שלא צלחו, בעקבותם זוהו נפילות בשני מרחבים שונים במרכז הארץ, זאת ללא הפעלת התרעה. בצה"ל מבהירים כי לא מדובר באיום חדש, חיל האוויר יירט איומים דומים בעבר, אולם הפעם המערכת לא פעלה כמצופה.
במהלך האירועים החריגים, שגרמו לנזק ולבהלה, בשני האירועים דווח על מספר נפגעים באורח קל שפונו לקבלת טיפול רפואי. חוסר ההתרעה עמד במוקד התחקיר המעמיק, ובסיום התחקיר הראשוני על ידי הגורמים המוסמכים בחיל האוויר ובפיקוד העורף, בוצעו התאמות לחיזוק יכולות היירוט נגד איומים דומים בזירה הצפונית. בצבא מדגישים כי הפקת הלקחים הייתה מיידית כדי למנוע הישנות של מקרים דומים בעתיד, תוך שיפור התיאום בין מערכות הגילוי למערכות ההתרעה לאזרח.
מפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, התייחס לתוצאות הבדיקה המשותפת ומסר: ״מוקדם יותר היום השלמנו תחקיר משותף עם חיל האוויר, הפקנו את הלקחים הרלוונטים וביצענו את ההתאמות הנדרשות״. ההתאמות המדוברות כוללות עדכון של אלגוריתם היירוט והגדרת אזורי התרעה רגישים יותר מול סוגי חימוש ספציפיים המגיעים מצפון. בצה"ל חוזרים ומדגישים כי יש להישמע להנחיות פיקוד העורף גם במידה ולא נשמעת סירנה, ובכל מקרה של זיהוי נפילה או שמיעת פיצוץ עז יש לפעול על פי כללי הזהירות.