תנועת רגבים שיגרה היום (ג) פנייה דחופה לשורת בכירים במערכת הביטחון, בהם שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ', מפקד פיקוד המרכז האלוף אבי בלוט ובכירי המינהל האזרחי, בדרישה לפעול באופן מיידי כנגד בניין רב קומות שנבנה בניגוד לחוק על ידי ערבים מהאזור, בצמידות ליישוב סלעית במערב השומרון.
מדובר במבנה בלתי חוקי בעל חמש קומות, הניצב במרחק של 75 מטרים מגדר היישוב, 250 מטרים בלבד מבתי התושבים ובסמיכות למתקן חשמל חיוני. לפי נתוני רגבים ותצלומי האוויר שצורפו למכתב, עבודות הבנייה והפיתוח החלו בשנת 2022 והסתיימו לאחרונה, כאשר בחודשים האחרונים לצד הבניין אף הוקם גן משחקים חדש, ובמכתב נדרש כי המקרה יוצב בראש סדר העדיפויות לאכיפה בשל הסיכון הבטחוני.
ברגבים מדגישים כי על אף שהבניין עצמו נבנה בשטח המוגדר B, האחריות הביטחונית היא על צה"ל ומערכת הביטחון ובשל הסיכון החמור לישוב הוטל מלכתחילה צו איסור בנייה צבאי במקום, שלא נאכף. יוסי דגן ראש המועצה האזורית שומרון התייחס בחומרה למצב ואמר: "זהו בניין פיראטי, צמוד לגדר ומול בתי התושבים בסלעית, שמייצר סכנה ביטחונית ממשית. אחרי מה שעברנו ב-7 באוקטובר ברור שחובה לעצור מחדלים כאלה מיד. אני מצפה ודורש מכלל הרשויות להרוס את המבנה ולא לאפשר בנייה פיראטית שמסכנת את תושבי סלעית. וזה מצב מסוכן שצריך לתקן כאן ועכשיו."
אל הדברים הצטרף רועי דרוקר, מנהל מרחב יהודה ושומרון ברגבים, שהבהיר כי מדובר בסכנת נפשות שאינה סובלת דיחוי. לדבריו: "כל בר דעת מבין שהבניה הבלתי חוקית בצמוד ליישובים ולכבישים מהווה תשתית לטרור וסכנת החיים היא רק שאלה של זמן. לצד שינוי המגמה המבורך והעלייה המשמעותית באכיפה בשטחי C ביהודה ושומרון, אסור למערכת להפקיר את בטחון האזרחים ולהסתתר מאחורי טענות על חוסר סמכות בגלל סיווג השטח כ-B. למערכת הבטחון ישנה אחריות, סמכות מלאה ויותר מכל – מחויבות, לשמירה על הבטחון ולא לאפשר לאויב לנצל את הואקום." כעת נשואות העיניים אל הדרג המדיני והצבאי בציפייה למענה מהיר שיסיר את האיום מעל תושבי סלעית.