במערכת הביטחון מזהים בשבועות האחרונים שינוי מגמה משמעותי בשדה הקרב מול ארגון הטרור חיזבאללה. על פי דיווח שפורסם היום בחדשות i24NEWS, בצה"ל מבחינים בחוסר יכולת גוברת של הארגון להוציא אל הפועל פעולות צבאיות מתוכננות, כאשר מחבלים רבים נכשלים פעם אחר פעם בניסיונותיהם לבצע פיגועים נגד כוחותינו. למרות השחיקה המבצעית של הארגון, גורמי ביטחון מסרו ל-i24NEWS כי הדרך לסיום המערכה עדיין דורשת סבלנות, והערכת הזמן הנוכחית עומדת על לפחות חודש נוסף של לחימה אינטנסיבית.
הלחץ על הארגון אינו רק צבאי, אלא גם מודיעיני ותודעתי. לפני כשבוע נחשף כי כוחות צה"ל שבו בדרום לבנון מחבלים המשתייכים לכוח רדואן המובחר. המחבלים הועברו לחקירה מאומצת של יחידה 504, ועל פי הדיווח של הכתב הצבאי ינון שלום יתח, השניים נשברו בחקירתם וסיפקו לכוחות "זהב מודיעיני" – מידע קריטי שמאפשר לצה"ל להמשיך ולפרק את תשתיות הארגון בדיוק רב. המידע המופק מהשבויים מצטרף לתחושת השיתוק שאוחזת בדרגי השטח של חיזבאללה.
במקביל לקרבות, נרשמת תסיסה הולכת וגוברת בקרב האוכלוסייה האזרחית בלבנון, שהפכה בחלקה הגדול לפליטה בתוך מדינתה מאז פרוץ המלחמה. בלבנון נשמעים קולות המביעים התנגדות גלויה לחיזבאללה, כאשר אזרחים רבים מצהירים כי הם מחכים לשלום עם ישראל כפתרון קבוע למצבם. דעת הקהל בלבנון הופכת חיובית יותר כלפי הסדר מדיני, מתוך הבנה שהיחסים הדיפלומטיים של מדינות ערביות אחרות עם ישראל הם המפתח לשיפור המצב הכלכלי והחברתי באזור.
גם בדרג המדיני בביירות נרשם שינוי בטון. ראש הממשלה סלאם הבהיר אמש בריאיון לרשת "אל-חדת'" הסעודית כי איננו מפחד מניסיונות סחיטה מצד חיזבאללה, והדגיש כי נעשים מאמצים כבירים להאצת השיחות הדיפלומטיות. בעוד התוכנית הסדורה למשא ומתן ישיר טרם גובשה, נראה כי השילוב בין הלחץ הצבאי בדרום, המודיעין האיכותי והתנגדות הפנים-לבנונית, דוחק את חיזבאללה לפינה ומערער את אחיזתו במדינה.