על פי הערכות התאחדות התעשיינים כ-464 אלף עובדים כבר שהו בבידוד וזה עלה למעסיקים יותר מ-3 מיליארד שקלים. בעקבות נתון זה – בג"ץ קבע שצריך לשנות את ההסדר כך שתקופת הבידוד לא תהיה על חשבון המעסיק. הערב פורסם ב'חדשות 12' כי בין התאחדות התעשיינים, נציגי הנשיאות העסקית ומשרד האוצר מתגבש מתווה שאמור להיכנס לתוקף כבר בחודש הבא.
על פי המתווה השני: היומיים הראשונים של תקופת הבידוד יהיו על חשבון העובד. כלומר, הוא לא יקבל שכר על הבידוד שלו, ולאחר מכן הוא ימשיך לקבל את השכר כרגיל כאשר ההוצאה תתחלק בין המעסיק למדינה באופן שווה. המעסיקים לוחצים על סעיף אחד במתווה: אם עובד יצא לחופשה בחו"ל, חופשה פרטית ולא מטעם העבודה, הוא ישוב לבידוד שיהיה על חשבונו באופן מלא – 14 ימים הוא לא יקבל שכר.
הוויכוח הוא האם זה יחול גם על חוזרים ממדינות ירוקות או רק על שבים ממדינות אדומות. הטענה היא שאם אדם לוקח על עצמו סיכון לבוא במגע עם חולה – שיישא בתוצאות. הנשיאות העסקית, התאחדות התעשיינים ומשרד האוצר צפויים לגבש את המתווה בימים הקרובים.
אדם שטס לחופשה בחו"ל בתקופת החגים – לוקח על עצמו סיכון מסוים שאם יכנס לבידוד בחזור זה יהיה על חשבונו ובאופן מלא ולא על המעסיק. המתווה הזה צפוי להיכנס לתוקף כבר בשבוע הבא – בתחילת חודש באוקטובר.
די!!
כמה עוד המעסיקים ייתנו מעצמם!
העובדים השכירים מנצלים את ההטבות שהמדינה מחוקקת לטובתם והמעסיק נותן ונותן ושותק- כי הוא יודע שאם הוא לא ייתן עפ"י חוק (מה שלא תמיד הגיוני והוגן) הוא עלול להיחשף לתביעות משפטיות ע"י העובד השכיר!
השכירים מתנהגים בניצול כלפיי המעסיק שלהם ואין מי שייתמוך כלכלית בעסקים בתוך כל הקושי שיצרה תקופת הקורונה…!
אני לא מבין מה התלונות על השכיר זה שהוא מקבל לפי ימי מחלה שיש לו ואם נגמר לו הימי מחלה הוא לא מקבל כלום איזה ניצול יש פה?!
ואין קשר לזה שהמעסיקים צריכים לקבל עוד מענקים
אדרבה המדינה צריכה להתחיל לממן בידודים גם למי שנגמר לו הימי מחלה
ויש המון המון כאלו ואשתי ביניהם ועכשיו שתינו מאומתים בקורונה ואין לי מושג מאיפה אגמור ת'חודש.
כששנים רבות המעסיקים נצלו את השכירים, לפעמים ברמה של עבדות!!!! אף אחד לא התערב לטובת השכירים.
היום, שלפחות תקנו תקנות למניעת עושק השכירים, לא צריך להתלונן.
אף אחד לא גונב לכם (המעסיקים) כסף!