צילום: דו"צ
עדכונים שוטפים
צה"ל החל בגל תקיפות נרחב בטהרן; טראמפ מאיים על איראן
- כתבי המחדש
- 10/03/2026
- 22:29
- אין תגובות
סטיב וויטקוף בריאיון ל-CNBC: "השמדנו כמעט לחלוטין את יכולת העשרת האורניום של איראן. כנראה אגיע לישראל בשבוע הבא".
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת התחבורה מירי רגב ביקרו היום בנמל אשדוד לסיור מקצועי והערכת מצב על רציפות הסחר הימי בעיצומו של מבצע שאגת הארי. נתניהו אמר: "הנמלים עובדים, השמיים עובדים, הכלכלה עובדת פול טור בכוח אדיר. מדינת ישראל מראה לעולם מה זה עם לוחם ומה זה כלכלה סופר איתנה".
שר התפוצות עמיחי שיקלי ערך סיור לאורך הגבול הצפוני מקרית שמונה ועד שלומי, לאחר שהעביר את הלילה בקרית שמונה. השר קיים הערכות מצב עם ראשי הרשויות ונפגש עם תושבים וחיילי מילואים. שיקלי אמר: "תושבי הצפון גיבורים אמיתיים, אנו חייבים להרחיב את אזורי החיץ שלנו בגבול לבנון".
לפני זמן קצר, טנק של צה"ל שהיה על מוביל טנקים באזור רכס רמים, נפגע מירי של חיזבאללה. בחסדי שמים לא היו נפגעים באירוע, אולם חקלאים ברכס רמים הונחו לסגת. בצה"ל מתחקרים אם מדובר בירי מדוייק של טיל נ"ט או בירי תלול מסלול
באיראן הודיעו: מחר ב-13:30 שעון טהראן ייקברו הרמטכ"ל עבד א-רחים מוסאווי, מפקד משמרות המהפכה מוחמד פאקפור, יועץ המנהיג העליון ומזכיר מועצת ההנהגה עלי שמח'אני, שר ההגנה עזיז נאסירזאדה, ראש לשכת המנהיג העליון לשעבר מוחמד שיראזי, לצד בכירים נוספים שחוסלו
אל"ם אביחי אדרעי פרסם אזהרה דחופה לתושבי הדאחיה ובמיוחד לתושבי חארת חריכ, אלע'בירי, אללילכי, חדת', ברג' אלבראג'נה', תחויטאת אלע'דיר ואלשיאח. אדרעי ציין כי פעילות הטרור של חזבאללה מחייבת את צה"ל לפעול כנגדו בעוצמה, וקרא לתושבים לפנות את בתיהם ולהתרחק מהם עד להודעה חדשה.
רשות שדות התעופה הודיעה כי נמל התעופה בן גוריון פועל במסגרת מצומצמת במסגרת מבצע "כנפי הארי" בהתאם למתווה שאושר על-ידי משרד התחבורה ובכפוף להנחיות מערכת הביטחון ופיקוד העורף. הפעילות האווירית אינה חזרה לשגרה מלאה והטיסות אינן מתקיימות לפי לוחות הזמנים המקוריים. טיסות יוצאות מופעלות רק על-ידי אל על, ישראייר, ארקיע ואייר חיפה.
צה"ל השלים במהלך הלילה גל תקיפות נוסף בטהרן, כך לפי דובר צה"ל. חיל האוויר, בהכוונת אמ"ן, תקף תשתיות חיוניות של משטר הטרור האיראני. אחת התקיפות המרכזיות בוצעה לעבר מתחם מחקר ופיתוח של אמצעי לחימה ששימש את משמרות המהפכה, כולל תוואי תת-קרקעי בו נערכו ניסויים לפיתוח טילים בליסטיים.
קולות נפץ בשידור בטלוויזיה האיראנית מכיכר המהפכה בטהראן. כתב של התקשורת ברפובליקה, שהיה בשידור חי, החל לחפש בבהלה את מקור הפיצוצים. כך זה נראה
ערוץ הטלגרם של המוסד בפרסית – בפנייה לאיראנים: "נותר רק צעד אחד נוסף. הצטרפו לאנשים כמוכם שקיבלו את ההחלטה הנכונה. איתנו, עתיד בטוח וטוב יותר באיראן החדשה מחכה לכם ולמשפחתכם. צרו קשר איתנו דרך ערוץ מאובטח"
יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד קאליבאף הצהיר כי איראן אינה מחפשת הפסקת אש ומאמינה שיש לתת לתוקפן אגרוף בפה. לדבריו, המשטר הציוני רואה את קיומו בהמשך מעגל של מלחמה, משא ומתן והפסקת אש, ואיראן תשבור את המעגל הזה. יו"ר הכנסת אמיר אוחנה הגיב לו בפרסית כי הדבר היחיד שהוצע לאיראן הוא כניעה ללא תנאי.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש אמש עם ראשי רשויות. בפתח הפגישה ביקשו ראשי הרשויות לחזק את נתניהו על הישגי מבצע "שאגת הארי" ועל המנהיגות והנחישות שלו בניהול המערכה. ראשי הרשויות אמרו: "התושבים עם אורך רוח בלתי רגיל, יש לך את הגב להמשיך עד הסוף".
ראש הממשלה בנימין נתניהו ביקר אמש במטה הבריאות הלאומי יחד עם שר הבריאות חיים כץ, וקיבל סקירה על פעילות מערכת הבריאות במסגרת מבצע שאגת הארי. נתניהו אמר: "השאיפה שלנו להביא את העם האיראני לפרוק את עול העריצות, בסופו של דבר זה תלוי בו. אבל אין ספק שבפעולות שנעשו עד עכשיו אנחנו שוברים להם את העצמות".
דו"צ בשפה הערבית, אביחי אדרעי, הזהיר את תושבי צור וצידון כי צה"ל יתקוף בקרוב תשתיות צבאיות של חזבאללה. אדרעי קרא לתושבים להתפנות מיד ולהתרחק למרחק של 300 מטרים לפחות, וציין כי שהייה באזור מסכנת אותם.
משרד הבריאות דיווח כי מתחילת מבצע שאגת הארי ועד ליום ג' ה-10 במרץ 2026 בשעה 07:00, פונו לבתי החולים 2,339 נפגעים. נכון לעכשיו מאושפזים 95 אנשים: 1 במצב אנוש, 11 קשה, 11 בינוני, 69 קל ו-3 בהערכה רפואית. ביממה האחרונה התקבלו 191 נפגעים.
צה"ל השלים גל תקיפות נוסף נגד נכסי אגודת "אלקרצ' אלחסן" של ארגון הטרור חיזבאללה. כ-30 נכסים של האגודה הותקפו בשבוע האחרון. מטוסי קרב של חיל האוויר בהכוונת אמ"ן תקפו מחסני כספים ונכסים ששימשו למימון פעילות הטרור, לרכישת אמצעי לחימה והעברת משכורות למחבלים.
טראמפ: "אם איראן תעשה משהו שיעצור את זרימת הנפט במצרי הורמוז, היא תיפגע על ידי ארצות הברית פי עשרים חזק יותר ממה שנפגעה עד כה. בנוסף, נחסל מטרות הניתנות להשמדה בקלות, שיהפכו את זה כמעט בלתי אפשרי עבור איראן להיבנות מחדש כאומה – מוות, אש וזעם ישלטו עליהן".
מה דעתך על הכתבה, הייתה מעניינת?
83%
17%