רשת CNN דיווחה הערב (שלישי) כי איראן החלה בפעולות למיקוש מצר הורמוז – עורק החיים המרכזי של הנפט העולמי. הדיווח מגיע על רקע איומי משמרות המהפכה לעצור את יצוא הנפט באזור אם התקיפות הישראליות והאמריקניות יימשכו.
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, לא המתין לאימות סופי ומיהר לפרסם פוסט חריף ברשת Truth Social, בו הציב לאיראנים דרישה חד-משמעית: מיידית: "אם איראן שמה מוקשים במצרי הורמוז – ואף שאין לנו דיווחים מאומתים שכך עשתה – אנחנו דורשים שהם יוסרו מיידית".
טראמפ הבהיר כי אם המוקשים לא יפונו, "ההשלכות הצבאיות לאיראן יהיו ברמה שלא נראתה בעבר". לצד האיום, השאיר הנשיא פתח לנסיגה איראנית: "אם הם יסירו את מה שאולי הונח – זה יהיה צעד ענק בכיוון הנכון".
מיקוש מצר הורמוז נחשב ל"נשק יום הדין" של איראן, שכן דרכו עובר כ-20% מצריכת הנפט העולמית. פעולה כזו עלולה להוביל לעלייה חדה במחירי האנרגיה ולעימות צבאי ישיר מול הצי האמריקני הפועל באזור.
במערכת הביטחון עוקבים בדריכות אחרי הדיווחים, שכן חסימת המצר מהווה קו אדום לא רק עבור ארה"ב, אלא גם עבור סין ומדינות אירופה המסתמכות על הנפט מהמפרץ.